BiH
62

Čedomir Jovanović podržao kandidate LDS-a na skupu u Tuzli

Klix.ba
Čedomir Jovanović u Tuzli
Čedomir Jovanović u Tuzli
Liberalno demokratska stranka BiH sinoć je u Tuzli, pred prepunom salom BKC-a, održala centralni predizborni skup na kojem su se predstavili nosioci listi za općinska vijeća, te kandidati za načelnike općina.

Prisutnima se na početku obratio Alija Fatić, noslilac liste za Općinsko vijeće Tuzla, ističući da je Tuzla uvijek imala odlike liberalnog grada, te je i u ratu sačuvala svoju multikulturalnost i multietničnost, koje i jesu glavne odlike politike LDS-a.

Predsjednik LDS BiH Amir Husarić u svom govoru posebno je istakao da je ponosan na činjenicu da Liberali ove godine imaju preko 400 kandidata na listama, kako u Federaciji tako i Republici Srpskoj, te da se liberalna ideja nezaustavljivo širi Bosnom i Hercegovinom.

Posebnu podršku kampanji Liberala za ove općinske izbore pružio je i predsjednik LDP Srbije, Čedomir Jovanović, koji je svojim prepoznatljivim i inspirativnim govorom izazvao velike ovacije i euforiju među prisutnim gostima na skupu, naglašavajući da Evropsku uniju, kojoj svi težimo, moramo početi da pravimo u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, a ne da je tražimo u zemljama Zapadne Evrope.

Prisutne građane pozdravili su i Bojan Zec Filipović, kandidat za načelnika Općine Ilijaš, zastupnica liberala u Federalnom parlamentu Daliborka Milović, te brojni kandidati sa listi za općinska vijeća.