Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
..... mi ništa ne bi znali, da nam ova blebetala nešto ne kažu!
vlada je napravila takav sistem da je nedokučiva. ne postoji mehanizam da ih se kazni. izbori su samo kozmetika. šta god i koga kod čovjek izglasa oni se udruže i izkoaliziraju, postoji samo jedan izlaz: izlaz iz ove zemlje. statistika je brutalna, a mislim da će biti i brutalnija. zašto ta ista Vlada ne objavi podatak koliko je mladih ljudi otišlo iz zemlje? čega se boje?
Vlada, opozicija, sve desničarske i ljevičarske stranke MORAJU napraviti pozitivnu atmosferu u državi radi stranih ulagača. Sve dok se prepucavaju oko najmanjih gluposti nema naprijed.
A oni se prepiru oko lektira, a jedan obični zakon za zapada proučavaju sa milion durbina i svi ga drugačije vide.
Prvo CCI i TI bitrebalo da polože račune - finansijske- ovom narodu kome trune! I NVO treba da poimenično potkrepe sve što iznesu na vidjelo. Ovako tabele, grafikoni i ostali spinovi - nisu baš potpuno jasni narodu. Zapravo, stranke lako te podatke koriste u svoje svrhe - baš zato što su isti nepotpuni. Da vam možda nije baš to cilj - mutna voda???
Meni se cini da ste i vi dobijali plate, a da nista niste uradili (cak manje i od politicara). Oglasite se jednom i nesto konstatujete, zar je to dovoljno za platu koju dobijate (iz budezeta ili nekih donacija vec). Pa nije ni to posteno. Potrebno je da svakodnevno radite i lobirate za ispunjenje gradjanskih zahtjeva.
Niste valjda, zaista, očekivali da će nešto uraditi!? Ma dajte, uozbiljite se mooolim vas...ovdje je više i pticama na grani jasno šta se dešava, samo mi ne vjerujemo svojim očima i ušima. Srećom sve ima svoj rok trajanja pa i ovo... daj Bože na hair i na dobro... mada su nam šanse minimalne...
Eto da nije 12.000 nevladinih organizacija ne bih to znao.
kao sto se slazu komentatori na klixu, u istoj mjeri se (ne)slazu politicari.. kakav narod, takve vodje
I Vlada FBiH i CCI su najobičniji šljameri koji svako na svoj način uzima pare i laprda uprazno.
Oni svoje izvještaje mogu mačku o rep okačiti jer nemaju nikakvog uticaja ni odjeka u javnosti. Nama fali 60 minuta. Tada su se gasili predajnici.
@ColinW Prvo, nemoj odmah govoriti "ne seri". Da, placeni su od stranaca, ali i od naseg novca. Nadalje, svi izvjestaji koje objavljuju, niti su objektivni, niti profesionalno analizirani. Sve vlade u nasoj drzavi su katastrofa, i mi to znamo i osjetimo i bez njih. Zasto nikada nisu objavili svoje plate? Hajd plate, da li uopste javnost zna kako i na koji nacin se radi budzet CCI i ostalih tzv nevladinih organizacija? Zna li javnost da u NVO je veoma cest slucaj da uposleni unajmljuju licno vozilo koje su kupili na lizing, te ga tako otplate u toku trajanja projekta i za tri ili pet godina ostane im auto? Da li znate kolike su im dnevnice? Znas koliko nas bi se voljelo onako smjeskati pred kamerama i srati o vlasti kako ne rade?A znas li zasto ne mozemo? Jer je u vecini slucajeva prijem za rad na projektu isti kao i u drzavnoj sluzbi (poznanici, raja, familija i slicno). Ovo se odnosi na CCI, nego na ogroman broj NVO koji laprndaju o kojecemu, a pojma nemaju sta znaci to sto pricaju
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
strpljenje strpljenje i ovi ce se poceti ljubiti i voliti.............new trend in the world
nije tacno.......samo trebamo nekog strogog babu
SDA mafija!!!
Ovi lezihljebovici komentarisu drzavu i kritikuju novcana primanja. A njihove plate iznose po nekoliko hiljada KM