Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pitam se kako bi izgledao realiti show u tromjesecnom nadmetanju vodecih politicara i njihovih supervizora i pod budnim okom vs. nadzornog odbora u nekom od rudnickih jama?
Heh, a pazi ovo: Oni ce objaviti izvjestaje o radu svih vlada i parlamenata, izuzev onih za koje se odrzavaju izbori (opcinskih). Pa ko tu koga... Sve ove kvazi-nevladine-organizacije treba poslat u rudnike, nek prave izvjestaje o stanju rudara. To bi bilo puno korisnije.
ispravka - ako ne vise a ono barem jednako - kvalitet drzave i svih naroda u njoj ovisi od - novinara placenih (i) od stranih centara moci - isti slucaj je sa pojedinim najodgovornijim parlamentarcima o kojima se nekim cudom nikada nista ne govori - za razliku od ovih koji su bili izlozeni javnome linchu.
na ,otvorenom parlamentu\' posmatrala sam njihovo afektiranje - citaj - verbalno reketiranje popraceno znacajnim pogledima, sutnjom ili kritikom - osobito naspram - ,,prvooptuzenih\'\' - mislim na one koji su sjedili na ,,optuzenickim klupama\'\' - simptomaticne su bile konstatacije, dijagnoze, kritike upucivane diplomatskim rijecnikom - jedno misle - drugo govore - a trece rade - u krajnjem - sastavni dio - ljudi ovog sistema. kvalitet zivota u bih ovisi i o njima ako ne jednako, ono barem isto kao od objekata njihovog ,,rada\'\' na ,,poboljsanju zivotnih uvjeta za drzavu i sve njene narode\'\'.
CCI je pobijedio na tenderu USAID-a i njihove finansije strogo kontrolira američka ambasada.
i oni su bitan faktor u sistemu ispusnih ventila za razvodnjavanje i razbijanje negativnog naboja u narodu, sa podmuklo doziranom ulijevanja - lažne nade - da se - ipak - ,,moze\'\' sve promijeniti - pitam se koliko i od kog sve naplacuju svoje usluge - prodavanja magle - doktori koji daju dijagnozu a ne lijece - su palanacke nadribabe u ovome slucaju ,,rade\'\' - javno - i rame uz rame - sa onima po kojima toboze pljuju.
e ovo je prevrsilo sve mjere drskosti, krajnjeg bezobrazluka i nipodastavanja svijesti ovoga naroda ! eto mi kao pa ne znamo bolje od vas kako smo zivjeli pa ce nam vi to trebate reci kako nam je i zasto nam je da gore moze biti samo u nocnim morama - dakle ce ovi posmatrači da nam uspostavljaju dijagnozu - a nigdje recepta a kamo li lijeka i prognoze. na otvorenom parlamentu dalo se jasno vidjeti da su - i oni dio tala - i su bitan odvod u citavom sistemu ispusnih ventila nagomilane negativne energije u narodu - od koga oni naplacuju ove sto narode tlače? ma pare im pljušte sa svih strana i od vladinih i nevladinih institucija ovoga rasula od sistema - tako da su i oni dio megalomanijačke kleptokratske administrativne masinerije - isto su sr. o kome i sami na fatove s..u sam drugo - uglavnom predizborno pakovanje, ili po potrebi, kad im ponestane para.