BiH
0

Čađo: Analiza uzroka avionske nesreće će trajati nekoliko sedmica

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar unutrašnjnih psolova bh. entiteta Republika Srpska Stanislav Čađo izjavio je da će analiza uzroka avionske nesreće koja se dogodila u nedjelju kod banjalučkog Aerodroma "Zalužani" trajati nekoliko sedmica.

Čađo je rekao novinarima da nema novih informacija vezanih za nesreću te da nije realno očekivati nove informacije u kratkom roku, jer i da je letjelica mnogo manje oštećena,analiza i ekspertiza ne bi mogla biti urađena za tri-četiri dana.

On je dodao da će analiza sigurno trajati nekoliko sedmica, jer je u požaru došlo do uništenja mnogih dijelova i svega što bi moglo poslužiti u analizi.

Čađo je naveo da je veoma važno da sve bude odrađeno na najkorektniji i najprofesionalniji mogući način, kako bi se utvrdile greške i problemi,ako ih je bilo,i da se eliminišu u budućnosti.

Naglašavajući da ljudi nakon ove nesreće sigurno neće prestati da lete, da se bave padobranstvom ili drugim aktivnostima i sportovima koji nose opasnost, ministar unutrašnjih poslova Srpske je istakao da je uvijek neophodno biti oprezan, kako pravila podrazumijevaju i nalažu.

Prema njegovim riječima, dalji posao vezan za avionsku nesreću je u nadležnosti tužilaštva i komisije koju je formirala Direkcija za civilno vazduhoplovstvo.

U padu sportskog aviona kod banjalučkog Aerodroma "Zalužani" u nedjelju su poginuli pilot Alen Crnalić, instruktor padobranstva Nemanja Goronja, te padobranci Nikola Stević, Stefan Karanović i Srđan Kosić.