Pripreme za izbore
95

Ćamil Duraković: Glasovi iz dijaspore mogu označiti kraj vladavine SNSD-a

Klix.ba
Ćamil Duraković (Foto: E. H./Klix.ba)
Ćamil Duraković (Foto: E. H./Klix.ba)
Pokret "Odgovor" je osudio potpuni izostanak organizovane mobilizacije na registraciji bosanskohercegovačke dijaspore za izbore 2018. godine, te upozoravaju da bi ovi izbori mogli označiti kraj učešća bh. građana mimo biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini.

Lider "Odgovora" Ćamil Duraković također upozorava da ni ovog puta nije urađeno mnogo na upoznavanju bh. građana o pravima koje imaju.

"Sve osobe koja imaju važeće lične karte iz BiH šalju samo obostranu kopiju ličnog dokumenta i popunjenu prijavu PRP-1 obrazac. Čak i ako ste se ranije prijavili, bolje je ići na sigurno, nego čekati na dolazak obrazaca", dodaje Duraković.

Upozorava da osobe koje nemaju dokumente BiH mogu poslati PRP-1 obrazac sa kopijom dokumenta države-domaćina zajedno sa potvrdom državljanstva - pasošem ili uvjerenjem o državljanstvu BiH.

"Sve se mora poslati prije kraja roka 24.07.2018. godine, prijavite se za glasanje putem pošte. Već ove izbore ne isključujem da će se dogoditi da više glasova dođe iz Srbije, nego od naše dijaspore. Zato moramo biti uporni i hrabri. Provjerite svoje dokumente, registrujte se na vrijeme i ispunite svoju građansku dužnost. Glasovi iz dijaspore mogu označiti kraj vladavine SNSD-a u ovom bh. entitetu", poručio je Duraković.