U Starom Gradu
88

Čak i kratkotrajni pljusak napravi probleme stanarima ulice Bakarevića u Sarajevu

S. Š.
I kraći pljusak u Sarajevu poplavio je Bakarevićevu ulicu (Foto: Čitatelj)
I kraći pljusak u Sarajevu poplavio je Bakarevićevu ulicu (Foto: Čitatelj)
Augustovsku subotu u Sarajevu osvježio je kratkotrajni pljusak koji nije donio obilne kišne padavine, kao što je to bio primjer jučer. No, ulica Bakarevića u Starom Gradu ponovo je poplavila.
O problemima stanara ulice Bakarevića koji su dugogodišnji i pojačaju se nakon svake obilnije kiše već smo pisali. Ulica tada u potpunosti bude poplavljena, stvore se kanali kakvi podsjećaju na Veneciju, a povlačenjem vode iza sebe ostavlja fekalije koje mogu biti opasne i po život stanara.

No, izgleda da čak i kratkotrajni pljusak koji podrazumijeva ne toliko jake padavine uzrokuje probleme mještanima Bakarevićeve.

Na osnovu videosnimaka koje je redakciji portala Klix.ba ustupila jedna od stanarki ulice, možemo vidjeti da je i nakon današnjeg kraćeg pljuska ulica ponovo poplavila.

Voda koja se zadržava na površini ulice nakon kiše umnogome otežava kretanje, kako automobilima, tako i pješacima. U pojedinim dijelovima ulice gotovo i da je neprohodno.

Iz Općine Stari Grad ranije su saopćili da problem leži u oštećenjima u trupu ceste Put Mladih Muslimana za koju je nadležni upravitelj JP Ceste FBiH.

Oni su, tom prilikom, pozvali i JP Ceste FBiH i ViK Sarajevo da pomogne pri rješavanju problema u ulici Bakarevića kako bi građani ove ulice, ali i mnogobrojni prolaznici i turisti, mogli slobodno hodati ovim starogradskim dijelom grada.