Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li su ovo konačno krenuli protesti ?!
ma to tako par dana i onda se smire u veoma kratkom roku, cim profesor malo povisi ton
@Stockton91 I vi znaći samo tako dopuštate da vam gaze vaša studentska prava !? Pa vama studentima treba podijeliti par šamara da se probudite, da shvatite da i vi imate nekakvu moć, braćo draga ! Svake godine, studenti postaju sve više pasivniji i pasivniji !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Podrzavam. Studenti svih fakulteta, probudite se!
Po "bolonji" MORA da prođe barem 70% studenata, inače ih nastavnik nije ničemu naučio. Toalet papira i sapuna NIKADA nije bilo za studente, koji tamo provode cijeli dan, još otkada sam ja studirala. Da li to uzimaju čistačice, koje imaju 200 KM platu, za robnu razmjenu sa familijama nezaposlenih ljudi, ili se na to najvjerovatnije ni ne nabavlja, uglavnom mi je muka od flasa u WC-ima, čučavcima, šoljama bez daski, za buduće arhitekte koji trebaju naučiti sanitarne propise za sve objekte.
http://betdojava.blogger.ba/ [email protected] POSTANITE DIO TEAM-A VEĆ OD DANAS! Tomislav i Ivan Dusper, Hercegovina , 0038761323749
A arhitektonski fakultet se nije okrecio 10 godina !!!
Više, barem 20.
Studentska populacija je najugrozenija u BiH. Vecina profesora (cast izuzecima, ali ih je JAAAAKKOOO malo) ne postuje nicije vrijeme, niciji trud, kako im je cejf daju i ukidaju rokove, i na svako pitanje je odgovor "zao mi je koleginice, ne znam zasto je to tako" Ljudi izlaze po 15 puta na jedan te isti ispit i padaju.. Biblioteka naravno postoji na fakultetu, ali skoro prazna, i ono sto ima, beskorisno je, ali bitno je da se plati, a sapunima i ostalim "sitnicama" da ne pricam! Jos jedna stvar, vanredni studenti nisu vanredni bez razloga, mnogi imaju posao od kojeg placaju taj faks, ali to nikoga nije briga, ispit se zakaze u 2 h u utorak npr. Ma katastrofa, aBd da mi samo izadjemo normalni sa ovih nasih tzv Univerziteta. I to nije samo slucaj na Arhitektonskom fakultetu, nego na vecini nasih fakulteta... Samo pare, pare, pare i nista ih vise ne zanima! FUJ.
taman kad sam odlucio da upisem ovaj fax ovo procitah.. pa koji vam je visee. ko da je problem izdvojit 5 km i kupit sapun aaaaa joj sto ne mogu ovoga -.-
Pa bolonjom ste dobili da i ne morate ići na ispita, a možete imati prolaznu ocjenu. Evo bodovi za dolazak na fax (?!), pa evo za seminarski, pa evo za trud, pa vam evo onda 3-4 parcijale za ispit (ned'o Bog da se integralno položi)... Pa šta hoćete sada? Da vam samo odštampaju Diplomu na početku školovanja i zdravo!? Treba vama stari sistem obrazovanja, lijenčine jedne...
Ja ne znam o čemu vi pričate, mi na arhitektonskom fakultetu moramo položit svaki ispit, sve vježbe i biti prisutni. To se podrazumijeva i ne znam otkuda vam te informacije, ali savjetujem vam da ih provjerite prije nego počnete zvati ljude lijenima. I pretpostavljam da nikada niste studirali po našem sistemu, na našem fakultetu gdje u semestru imate 10-12 predmeta. Zato vas molim, ako nas ne podržavate, a ne znate ništa o našoj situaciji, nemojte komentirat.
Medina, imam ja završen fakultet, imao sam i ja u 4 godine 46 ispita pa se nisam žalio. Ja sam možda ovdje napravio grešku ali govorio sam o bolonji uopće, moja je greška. Izvinite ako sam vas povrijedio.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Studenti su uvijek bili na celu revolucija, konacno da se i nasa mladost trzne, KRAJNJE je vrijeme...bezrezervna podrska i samo naprijed, izborite se za promjene jer one se ticu vasse buducnosti vise nego sto tosad shvatate!
Pametnije bi bilo tim vucibatinama zajedno sa njihovim diletantima profesorima da su unajmili jedan avion pa islikali Sarajevo iz grada, da vide koji urbicid je napravlje u tom gradu, pogotovo u komunistickom i danasnjem periodu. Pa da odu protestvovati do onih geto zgradurina Dejana Tibre koje se nalaze tri metra jedna od druge, pa da su onda otisli *** mater onom ko je dao dozvolu da se to pravi u Sarajevu.
007 - sto su oni vucibatine, koje mogucnosti im se pruzaju da ISTA promijene?!?! Sta oni mogu uraditi Tibri i kompaniji? Treb procitati clanak pazljivo, pa onda komentarisati
Nema gore bagre os sarajevskih nazovi "arhitekti" i "urbanista", ne samo danas nego i u proslosti. Mamu vam *** sta ste uradili od tog grada u komunismu, kako ste ga masakrirali, kako ste jebene komunisticke stilove ubacivali medju historijske objekte. Arhitektonski fakultet u Sarajevu treba zatvoriti. Ko im jebe mater kad ne znaju raditi, nemaju ukusa i to nema veze sa urbanizmom.
Bolonjskim procesom je povećana prolaznost na većini fakulteta (ako ne na svim). Koliko god da vam je težak studij, lakši je nego što je bio.
posalji nam statistiku. ako je tacna i ako nije rekla kazala inf
Ne znam da li su ovi zahtjevi realni ili ih je pisao babin sin. Zavrsio sam isti fakultet i nikad nismo imali ni sapun ni toalet papir. - Seri kod kuće jaruga i nek ti neko opere guzu. Lift za studente ?!?!? drug jesil ti dobar????? Dalje, biblioteka je nesto sto postoji u svakoj ustanovi. znaci suplja ali ti to moras da platis a pare idu na druge strane recimo popravke i odrzavanje fakulteta. onda "studenti u vijecu" - tu si se otkrio. to vazda postoji samo sto si ti nezainteresovan da vodis tu asocijaciju studenata. svaki predstavnik godine moze slobodno da prisustvuje vijecu... i tako dalje. i td itd e LIFT za STUDENTE - Muahahahahahahahahahaha
Ljudi, prestanite upisivati arhitekturu, lakše vam je završiti bilo koji smjer na elektrotehnici i imati duplo veću platu, provjerite statistike! A za uslove i profesore, istina živa - dok su se nama ruke ledile na trokutovima i dok smo biljške vodili u rukavicama, na Ekonomiji naše kolege kratkih rukava... A sad smo mi kratkih rukava... Od tadašnjih 45 predmeta puta nekoliko semestara, radovi + potpisi + ispiti, po nekoliko asistenata - možda ima 5-6 insana, ostalo kompleksaši, krvopije. Jadni studenti, dok završe, da obole i oni i njihovi roditelji. Ne odustajte, borite se, to nije samo za vas, nego i za buduće generacije, inače će Travnik prevagnuti. Sretno!
Vecina bi htjeli da fakultet zavrse na goozove...
Svaka čast, pokazite kolegama da imate moć , ko će promijenit budućnost nego vi koji se obrazujete da nas sutra predstavljate. Tito se bojao studenata, a zasto? Pa kad vas ima ko mrava i uvijek ce biti, nedo' im Bog da im svi ustanu i proteste naprave. Para ima uvijek , borite se za svoja prava, za svoj studentski standard koji je sad nikakav a moze biti odlican.
sve stela sve pare *** fax kad ga debili zavrse kakav je to izazov
ovoj trojci BABO platio fax xD
kad je ono Vama ispit iz mog predmeta ?