Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vidjet ćeš kad na ulice izađe 10 milja budžetlija jer im plata kasni mjesec, a jadnika koji plate nisu vidjeli godinama jedva se skupi 50ak.
Budžetlije troše pare po pijacama, radnjama, trafikama , buvljacima, pa svi dobri, ako njima zavrnu i mi ostali smo ga s oproštenjem nadrapali...
Dozvoljeno im je da naprave sindikate i zakone po svojoj mjeri - sada može da ih dovede jedino sirotinja koju gledaju kroz penđere toplih kancelarija, kako šetaju od šaltera do šaltera i svuda ih " najljubaznije" pripaze ovi što su do sada redovno primali svoje prinadležnosti. PROLJEĆE 15!
Treba krenuti do naslova. Ukinuti televiziju Kantona, čemi svrha? Ukinuti i Zavod za izgradnju i Zavod za planiranje i civilnu zaštitu. Danas imamo čist primjer da služe ničemu.
umjeto plate jabijim dao govna da jedu
mamu li im i ja cu da protestvujem zbog neisplacenog doplatka jednokratne pomoci i prehrane za koju sam dobila odbijenicu i ako imam cetvero djece od ove nazovi drzave nisam dobila nista ni one mizerne 33 marke djecijeg doplatka pa evo sutim i trpim gospoda se nije udostojila ni nakon cetiri mjeseca da mi posalje rjesenje da mogu uloziti zalbu
Kada vidim Kozadru imam osjecaj da sam vidijo spaljenu Hirosimu...
I nije ih sramota tražiti platu...
Po cemu to MUP ima prednost u odnosu na prosvjetare u vezi s isplatom plate???
Ovaj kuda je prosao,vise nema ni trave sve se zamelo....
Nema kesa u buđetu, jedini izlaz iz krize. Levati odpusteni ste.
najbolje je da daju otkaz i predju u privatni sektor !
jer im nije isplacena do 15 januara decembarska placa :D HAHAHAHA pa gdje oni zive!!! I onako primaju place od kredita koje drzava uzme!!!
ma nataknite se...
Oni bi i da rade i da primaju platu? E pa nece moci!
Problem je u tome što je svim budžetskim korisnicima pa i prosvjetnim radnicima uzeta jedna plaća, a druga se isplaćuje tik do prelaska u treči mjese i time da zadre u treću plaću. Ljudi hoće da se ta jedna plaća duga isplati i da se ide dalje normalno. Na taj način uredovalo bi se više stvari i na Kantonu i na planu Federacije, ali na prvom mjestu sredila bi se ažurnost države. To znaći da bi prestalo investiranje u planove koji se nikad nisu i neće realizirati, stalo bi se sa kreditima za punjenje budžeta i bacanje novca u jalove projekte i kojekakve lobije, nego bi se primorao i Kanton i Država sa ovakvom politikom čistih računa da bez višaka i svjesni dubioze krenu ulagati u ono što će najzad početi donositi zdravi priljev novca, a to je Privreda, u općem smislu i poljoprivreda u posebnom.
da radnici u privatnom sektoru imaju samo jednu zaostalu platu...vise ni ne znamo sta je plata....