Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Budimir, bolje reci kriminalac, covjek koji je pomilovao mnoge kriminace i covjek koji je uzimao novac od onih koje je pomilovao i dalje sjedi na mjestu predsjednika Federacije i on upravlja kormilom. Pa zar covjek zasluzuje ista drugo osim zatvora. Najgore u svemu tome je sto ovaj kriminalc nema nikakvog objasnjenja zasto mu smeta ministar finansija, i naravno da nema ovlasti da to ucini, ali njemu je presnije da dodje u Federaciji do onoga sto se moze nazvati nikako drugacije nego potopom, a u tome ga podrzavaju niko drugi nego njegovi mentori iz SDA jer ni oni nisu nista bolji . Pitam se sto su ova vrata zatvorena za javnost?
Budimir gleda samo svoj interes... On je u ovom haosu vidio neku vlastitu korist i zato sve to radi... A to kako ce se isplaitti penzije, invalidnine itd. njega uopste nije briga...
Gosp Inzko je vjerovatno otisao na sastanak upozoravajuci na ovaj nepromisljen potez gosp. Budimira i poslojedice koje mogu da se ocekuju zbog toga. Ipak sada u pitanje moze da se dovede isplata penzija i drugih novcanih naknada.Ali ono sto zabrinjava je da ovaj isti gosp. Inzko bas i nije covjek koji ce pronaci nekakvo rijesenje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sta se moze izroditi iz "tajnog " sastanka covjeka koji samo dangubi u drzavi i nista ne radi za nju ( Valentin Inzko) i covjeka koji vise pripada nekom krim miljeu? Nista drugo nego nekakva mucka..
kriminalac-predsjednik federacije? nema dokaza izuzev jednog poštolja. nakon spektakularne akcije nikom ništa, a i pravno i zakonski nije pogriješio. ovo je država sa najviše pravnih fakulteta, pravnika, kontradiktornih zakona a najmanje prava i pravičnosti. da li je moralno 10-tak mjeseci prije izbora smijeniti ministra...je nešto sasvim drugo. Ja savjetujem premijeru Nikšiću nek sam podnese ostavku, u znak prosvjeda protiv Budimirove odluke, ali čisto sumnjam....
Izgleda da je ovo jedini način da se građani nauče pameti. Zavrni im pipu i ne daj pare dok ne izađu da se za njih izbore. Zato bih volio da Budimir ne vrati Krajinu već da namjerno zajebava jer mi je pun *** ovog naroda koji samo sjedi i ništa neće da poduzme.
Incko rekao Budimiru da prestane sa ovim igrama i da je to nelegalno sto on cini, ali mu je i rekao ako zavrsi u zatvoru da ce ga on pomilovati, kao sto je Buda pomilovao one kriminalce!
Kraj Federacije i bih
Ništa se bolje nije desilo,od kada su se spišali Fahro,Mile,Dragan,Zlatko i još par sitnijih miševa.Bahato su posmjenjivali sve po svim nivoima.Od državnog parlamenta i vlade,preko entitetskih do nižih nivoa kantona i opština. Posmjenjivali vlade,direktore,funkcionere.Postavili na čelo SIPA-e četnika.Hapsili i šenlučili po Bosni,a naročito po Sarajevo.Okolo su ganjali sitne ribe,rafo ratne zločince samo da zamažu oči i sakriju pravi cilj. Kada se to izjalovilo,a izjalovilo se jer nisu pod svoju šaku uzeli Državno tužilaštvo i Sud,sada se to vraća kao bumerang.Sad odjednom i onaj Inzko poletio spašavati. A imao je većih i prečih razloga za intervenciju,pa ništa. Sada vi grmite na Živka,ali vam je sve ovo samo posljedica pokušaja državnog udara,koji na sreću nije u potpunosti uspjeo. Sada vi kukajte za penzije i ostalo,grmite na Turke,balije vehabije selafje. Pozovite NATO da bombarduje Živka, i sve balije koje ga podržavaju. To vam je vaša borba dala,Fahru za maršala,i kadiju i sudiju.
Bog zna sta su oni pricali iza zatvorenih vrata. Zamisljam situaciju: Budimir sa nategnutima pistoljem, prica za inzkom... strasno
joj da se hoce zapucat ma *** bi im ja mamu svima redom gamad govna dzubrad svi su isti ko i ovaj debil das malo vlasti para i odma se vidi kakav si covjek
Treba on razgovarati IZA REŠETAKA!!!!
tesko nama i nasoj drzavi kada zavisimo od jednog kriminalca kao sto je budimir, pa ovaj covjek samo nanosi stetu od kako je sjeo u fotelju predsjednika fbih
Koje ce samo posljedice zbog ovoga nastati, ne sumnjam u to, a za sve ce narod ispastati.
Kako te Budimire nije sramota da se pojavis ikako u javnosti, a ne da obnasas funkciju koju obnasas samo radi svog interesa i interesa onih koji zele da gradjani ove drzave zive od milostinje, i da se sa nama manipulise kao sto se manipulisalo 20 godina od strane SDA i HDZ dinastije. Izgleda da si se utalio s njima. Sta su ti obecali da mi je znati? Mozda su ti obecali da neces zavrsiti u zatvoru zbog kriminala koji si radio s njema ako oni na vlast dodju. Sve je to mucka koju vi igrate, a sve na stetu drzave i njenih gradjana. Kako te nije stid, ugrozavas mirovine, invalidnine, plate jedina primanja za gradjane, lako je tebi, tebi plata i ne znaci nista kada si kriminalac, jer samim kriminalom i onim mitom sto si dobivao za pomilovanja mozes dobro da uzivas, dok narod bude gladovao!
igre koje provodi budimir po nalogu SDA samo ce naskoditi gradjanima koji ce najvise ispastati zbog finansijskih blokada al to ove kriminalce i ne brine puto jer su se oni davno obezbjedili
Ma cilj Budmirov je isti onom SDAovskom,da se napravi sto veci broj kriza u Federaciji,da se SDA nametne gradjanima kao opozicija( a svo vrijeme su dio vlasti,koju istovremeno koce na sve moguce nacine) Takvi gaze preko mrtvih,zarad svojih uskih kriminalnih ciljeva.
Krajnje je vrijeme da Inzsko pocne radit svoj posao i zarađivati mjesecnu platu u iznosu od 50 000 KM. Nek skida ljude sa politickih pozicija, nece građani zbog njihovih internih politickih frustracija valjda uvijek placati ceh, ostati bez mjecnih primanja, da hoce doci taj dan, da se narod digne noge, pa da zapalimo gamad i institucije, sve skupa nek ide u neku stvar, jer svakodnevnica i crna hronika govori o stanju i drustvenim prilikama u kojim mi egzistiramo. Doticni gospodin Budimir je sad na datoj poziciji i nikad vise, mnogi ce nakon izbora u 2014.god, ostati na margini politicke scene.
Velika sramota za federaciju koga ima za predsjednika.