Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato je bilo logicno i realno da se ovlasti prenesu na Podpredsjednike, bar privremeno, a da se u medjuvremenu izvrsi izbor za novog Predsjednika...
kako ne razumijete da ustav nije ničiji partijski poslovnik o radu da se može mijenjati od sjednice do sjednice kako kome odgovara. o svim ovim propustima su se "uvaženi pravnici" (svih partija) koje gledamo na televiziji, trebali ranije pozabaviti i pripremiti amandmane na ustav, nego da se prave ovakve amaterske greške ;)
...tako je to kad je "ustavotvoritelj" oš'o u istambul :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
''Živko Budimir ne može potpisivati dokumente dok je u zatvoru'' - Pa jbt, ovdje niko nije normalan! Zar je ovo trebao biti udarni naslov? Pa valjda se podrazumjeva da ne može čim je zatvoren!? Ccccc, više teksta u naslovu nego u cijelom članku...
U nas kriminalci rade šta hoće, ali vjeruj mi neće dokle hoće !!!
Budimir je ljudi nevin, ovo je samo da se preotme vlada da se rekonstruise i da se rasprodaju kompanije BHtelecom i Elektroprivreda. Ovo je posao SDP-a i SBB-a. Budimir je nevin znajte to!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
A zašto potpredsjenik ne može potpisati dokumente ?
Kakva je onda funkcija potpredsjenika ako ne može potpisati dokumente ako je predsjednik u zatvoru? Zašto potpredsjenik uopšte postoji? Ova zemlja, njena vlast i sistem koji sprovode su paradoksalni. Sve je napravljeno tako da se drži pod kontrolom dok kradu državni novac.
Postoje li teorijske i praktične razlike između kvalifikacija "zamijenik" i "potpredsjednik" ???
Zamijenik predsjednika je opisan kao potpredsjednik. Ima li neko da misli drugačije ? Postoji li tu rupa u zakonu ??
Pardon, da budemo u ovom slučaju precizniji, piše ovako: Zakon o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine I - OPCE ODREDBE Clan 1. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Vlada Federacije) je izvrsni organ Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Federacija), koja vrsi izvrsnu vlast Federacije, ako odredjene izvrsne kompetencije nisu Ustavom Federacije predvidjene za Predsjednika Federacije, odnosno Potpredsjednika Federacije. Do postizanja i primjene konacnog mirovnog sporazuma o Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Bosne i Hercegovine rekonstruisana u skladu sa Ustavom Federacije vrsit ce i funkciju Vlade Federacije. Kada Vlada Republike Bosne i Hercegovine obavlja funkciju Vlade Federacije odlucuje u skladu sa djelokrugom i po postupku predvidjenom Ustavom Federacije. U slucaju iz stava 3. ovog clana Vlada Federacije odlucuje na odvojenim sjednicama. ... i tako dalje ...
Pazi "Seta" tačno je da svaki zakon ima nedostataka (rupe u zakonu) ali za ovakve funkcije veoma je precizno i jasno definisana funkcija zamijenika i šta treba da radi zamijenik, i tu nema mnogo mudrovanja niti biježanja od odgovornosti.
Po svakom zakonu, za ovakve visoke funkcije jasno piše da postoji ZAMIJENIK kao druga osoba (drugo fizičko lice) koja zamijenjuje prvu osobu ako prva osoba nije u mogućnosti da obavlja funkciju. Jel tako ? Molbaa: koristim ovu priliku da zamolim policijske službenike da se za sada suzdržavaju od lišavanja slobode one osobe koja je po zakonu zamijenik.
Bolje da vas pomiluje Budimir nego Kačavenda! ;-)
budi-mir sa vama! nego, pitanje, ide li njemu plata dok je u pritvoru ... kako se to vodi, nije bolovanje, nije godišnji, možda neplaćeni ...?
Naravno da ne moze... I ovako smo cirkus od drzave, samo bi nam jos trebalo da nam zatvorenik vodi glavnu rijec...
Kriminalci već odavno upravljaju ovim našim državama, tako da ovo nije ništa novo !!!
Budimir je predsjednik i moze da potpisuje i nevin je dok mu se ne dokaze krivica. Pritvoren je radi istrage ali nece se nista dokazati jer nema ni jedan dokaz da je uradio nesto sto mu se namece.
Da nije bilo Budimira danas SDA nebi bila ni za haustor vlade, covjek ih spasio krsenjem ustava BiH, kriminalom itd pa sad ga moraju branit. Lopov sa lopovima
Budimir je nevin pa vi to priznali ili ne.
Zaboravili ste staviti pripadnici DRŽAVNE agencije za istrage i zastitu
...jel' ti pucalo u sujetu, herr flik ? :))
Čuj da potpisuje, ma nebi mu dao diHati !
sto ne moze,sta mu je...
Garant se je đubre sasralo od straha, pa mu je teško i olovku držati u rukama :) !!!