BiH
58

Bubica: Neću izdati dozvole da zastupnici krše saobraćajna pravila

Klix.ba
Jusuf Bubica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jusuf Bubica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Edin Forto na društvenim mrežama objavio kako je Skupština KS praktično pozvala sve zastupnike da krše saobraćajna pravila tako što je tražila da dostave kopije saobraćajne dozvole, kako bi im se izdalo odobrenje da voze i parkiraju i u ulicama gdje je to zabranjeno, resorni ministar Jusuf Bubica je izjavio da tu dozvolu niko neće dobiti.

"Neću izdati nijedno odobrenje zbog toga što su zastupnici zloupotrebljavali ove dozvole. Znam da neću još dugo biti na ovom mjestu, ali ja neću izdati više nijedno odobrenje dok sam ministar", poručio je Bubica, objasnivši da svi zastupnici u Skupštini imaju besplatan parking u prvoj zoni u gradu, pišu Nezavisne novine.

Problem u vezi sa dozvolama za prolaz i zaustavljanje u ulicama u kojima saobraćaj nije dozvoljen iznijeli su poslanici Naše stranke u Skupštini KS, koji su ovaj upit dobili iz Skupštine.

Forto je objavio na Twitteru poziv iz Skupštine upućen zastupnicima, a u kojem stoji:

"Molim Vas da u roku od tri dana dostavite Službi za skupštinske poslove kopiju saobraćajne dozvole, kako bi služba pokrenula postupak dobivanja odobrenja za prolaz i zaustavljanje vozila na motorni pogon ulicama zabranjenim za saobraćaj u oba smjera od Ministarstva za saobraćaj Kantona Sarajevo".

Abid Kolašinac, sekretar Skupštine KS, rekao je da se ova procedura provodi već 12 godina, otkako je on na poziciji sekretara, te da u Kantonu Sarajevo propusnica ovakve vrste ima 10.000.

"Lično sam protiv toga, ali su me neki zastupnici već zvali dok sam bio na bolovanju da pitaju kad će to biti završeno. Ako zastupnici na sjednici odluče da nema više ove privilegije, to nije nikakav problem", kaže Kolašinac za Nezavisne.