BiH
6

Brčko: Povrijeđena trojica radnika i prolaznica

SRNA
Brčko
Brčko
Tri radnika i jedna žena, slučajna prolaznica, povrijeđeni su danas u centru Brčkog, kada je pukla sajla na građevinskim ljestvama, potvrdio je portparol lokalne policije Halid Emkić.

Jedna građanka, očevidac ove nesreće, rekla je da su radnici mijenjali oluke na stambenoj zgradi u Ulici Cvijete Zuzorić i da su se u trenutku pucanja sajle, koja je držala korpu, dvojica njih nalazila visoko iznad zemlje.

Prema njenim riječima, korpa je pala sa radnicima u podnožje ljestava, gdje se u tom trenutku nalazio treći radnik, te da je i on povrijeđen, kao i djevojka koja je tu slučajno prolazila u trenutku nesreće.

Povrijeđeni su odmah prevezeni u Urgentni centar Opšte bolnice u Brčkom, gdje im je pružena ljekarska pomoć.

Srna saznaje da su dvojica radnika Asmir Z. /19/ i Elvis J. /31/, te Dajana Ć. /40/ lakše tjelesne povrede i da su nakon ukazane pomoći pušteni na kućno liječenje, dok je radnik Senad S. /35/ zbog preloma butne kosti zadržan na bolničkom liječenju.

Emkić je rekao novinarima da su na mjesto događaja izašli policijski službenici koji su uz pomoć inspektora za rad i radne odnose izvršili uviđaj.

"Policijski službenici utvrdit će da li je u ovom slučaju eventualno bilo nečije odgovornosti", dodao je Emkić.