BiH
0

Bratunac - 14 godina od stradanja i nestanka 608 Bošnjaka

FENA
Nekoliko stotina prijatelja i rodbine žrtava, polaganjem vijenaca ispred kapije gradskog stadiona i vrata ,,Branko Radičević" obilježilo je danas 14 godina od stradanja i nestanka 608 Bošnjaka u Bratuncu.

"Ovdje smo danas da svjedočimo da i nakon četrnaest godina još niko nije odgovarao za zločine koji su počinjeni maja '92. u Bratuncu", rekao je predsjednik Skupštine općine Bratunac Refik Begić.

Članice Udruženja žena ,,Podrinje" na skupu su uputile zahtjev nadležnim organima za otvaranje svih slučajeva zločina u Bratuncu nad Bošnjacima i za kažnjavanje počinilaca.

" Želimo da živimo u miru s našim susjedima, ali nikada se nećemo smiriti dok ne dođemo do istine", ističe se u zahtjevu Udruženja.

Skupu, osim bošnjačkih predstavnika lokalne vlasti i narodnog poslanika u Skupštini RS-a Ramiza Salkića, niko nije prisustvovao s viših nivoa vlasti.

Nakon odavanja počasti žrtvama i učenja Fatihe, prisutni su se autobusima i automobilima uputili ka ljubovijskom mostu s kojeg će baciti cvijeće u Drinu.