Multimedijalni set za učenje
1
Bosanski jezik za strance i bh. dijasporu
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napokon se neko sjetio da ponudi kurseve bosanskog kao drugog jezika, hvala najljepsa. Kritike sicusnih umova su zaista suvisne - cak iako ne znate nista o jeziku mogli biste znati da je logicno da se jezik BiH sada zove bosanski u post-jugoslovenskom periodu. To sto se zvao srpsko-hrvatski u eri Jugoslavije predstavlja samo jedan od mnogih perioda u istoriji ovog podneblja - koja se, ako niste primjetili, kontinuirano mijenja. Prihvatite cinjenicu da pripadnici BiH govore bosanski kao sto Hrvatske - hrvatski, Srbije - srpski, Crne Gore - crnogorski itd. Bez diskriminacije, religijske, nacionalne ili bilo koje druge. Nemojte se baviti lingvistikom sa tako malo znanja - to je zaista opasno. Neka pocivaju u miru oni koji nas zele vratiti u podzemlje - ma ko oni bili. Iskreno.
a sta je bosanski jezik ? evo ja zivim u BiH a nikad ga cuo nisam
U skolama tri jezika, napred unitarna BIH hahahaa
Bosanski? Šta je to? Zar to postoji?
sta se glupirate sa tim bosanskim jezikom valjda hrvatskim jezikom pricate a ne tim novoizmisljenim....joj muslici vi ste stvarno unikatna vrsta...cudni kao cudnovati kljunasi!!!! hahahahah
Joj Mile dragi, joj Roki, kako ste optereceni i dosadni. Al\' hajde de - niste vi krivi, kad narod počne knjige čitat biće nam svima bolje pa na kojem god da su jeziku. Riječima našeg velikog režisera Tanovića \"a prahne li tebi ćuna na sabahu?\" stao bih uz odbranu bosanskog jezika :) Pozdrav
Mile, Roki, požurite bre u šumu, pobjegoše svinje, James Din ih sam čuva. Okante se ćorava posla, nije za vas nauka, lesam li davno rekao.
Bravo Roki!!! Bopnjački dijalekt se upravo od toga i sastoji.
Sto dzaba pare bacate?! Kad mozete samo uzeti bilo koji rjecnik srpskog jezika i to je to! Samo izmisljate toplu vodu! Jedino doduse ako se na tzv bosanskom kaze Hello = Selam Alejkum Down = Sabah God = Allah Ali dobro to moze biti kao dodatak rjecniku srpskog jezika ono tih vasih par rijeci i to je to! :)