BiH
0

Borovac posjetila Pedijatrijsku kliniku

FENA
Povodom 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele od raka, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je posjetila Pedijatrijsku kliniku KUC Koševo na kojoj se liječe djeca oboljela od raka i leukemije, saopćeno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnica je male pacijente obradovala prigodnim poklonima, a majkama oboljelih mališana odala priznanje na njihovoj hrabrosti i istrajnosti.

U razgovoru s Belmom Hamzić, predsjednicom Udruženja majki djece oboljele od malignoma u FBiH, gradonačelnica Borovac je istakla da će Grad Sarajevo u ovoj godini osigurati stan za smještaj roditelja čija se djeca iz drugih krajeva liječe na sarajevskoj pedijatriji.

Majke su zahvalile Gradu Sarajevu i gradonačelnici Borovac koja se jedina založila da im se osigura stan što će im pomoći da ne izdvajaju dodatna finansijska sredstva za smještaj.

Direktorica Pedijatrije prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević i ljekar Edo Hasanbegović prenijeli su gradonačelnici ohrabrujuće podatke da je 80 posto djece izliječeno na ovoj klinici.

Oni su, također, zahvalili Gradu Sarajevu i gradonačelnici Borovac na poduzetim humanitarnim akcijama u kojima su skupljena značajna finansijska sredstva za opremanje Klinike i stvaranja kvalitetnih uvjeta za liječenje naših najmlađih stanovnika.