BiH
2

Bogdanić: Treba sagledati stanje i rješavati probleme u zdravstvu RS

FENA
Dragan Bogdanić
Dragan Bogdanić
Novi ministar zdravlja Republike Srpske (RS) Dragan Bogdanić najavljuje da će odrediti prve prioritete u svom radu te zajedno s Vladom RS-a, direktorima zdravstvenih ustanova, sindikatom i zaposlenim u toj oblasti raditi na dobrobit pacijenata.

U prvoj izjavi, nakon što ga je danas predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović imenovala na tu funkciju umjesto smijenjenog Slobodana Stanića, Bogdanić je naveo da će sagledati stanje, a zatim početi raditi na rješavanju problema u zdravstvu RS-a.

"Uvijek kada se radi, dođe se i do rješenja", tvrdi on.

Bogdanić, koji je i predsjednik Općinskog odbora SNSD-a u Tesliću, u protekle je tri godine bio direktor Zdravstvenog centra Banja Vrućica.

Ovaj internista-kardiolog rođen je u Tesliću, gdje je i prvo počeo raditi kao ljekar 1996. godine.

Entitetska premijerka je 5. septembra smijenila dosadašnjeg ministra zdravlja i socijalne zaštite Slobodana Stanića, koji se vraća na raniju funkciju vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo.

Cvijanović tvrdi da je Stanić smijenjen jer je individualno, mimo Vlade, iznio stav da će Vlada RS-a preuzeti obaveze od 36 miliona KM dugova zdravstvenih ustanova.