Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ustati kada se čuje ovo ime. Generale Alagiću vječna ti slava i hvala!
Vlašić polje preimenovati u Alagić, a Kupres polje u Alagić polje. I dan danas se hr. generali hvale sa Kupresom . Grad koji im JE u ruke predao Mehmed.
# Vlašić vrh
@Memo1beg pa sve akcije 5 korpus su napravili(odredili taktiku) generali mehmed alagic i izet nanic(do svoje smrti) a dudakovic pokupio slavu za uspjehe 5 korpusa
Kad ti se za ime ulice bore oni koji su te isljeđivali i nasilno privodili i ako za silu nije bilo potrebno? Patiotizam u oličiju SDA
ulice treba imenovati brojevima i slovima. 777B ili 175C . Tako rade pametni narodi.
Debilnog zaštitnika i simpatizera genocidne šumske bagre nikšić damira treba ispopravljati bejzbolkom i problem riješen,ta masna izdajnička mrcina za ovaj grad i ovu državu nije k....m mrdno a danas on odlučuje koja ulica će nositi ili neće nositi ime najboljih sinova ove zemlje,možda konta bijednik da zajedno sa hadžijom KONjakovićem ulicama Sarajevskim da imena nekih prijeratnih vojvoda i slične srpske zločinačke bagre,jednog teroriste gavrila i sl.
Molmi vas blokirajte taj proces, rahmetli Alagicu je mjesto u rodzenim Fajtovcima i Krajini a ne u Sarajevu. Dajte imena tih ulica po Senadu Avdicu, Asimu Kamberu, Zlatki Lagumziji... BiH politiko, potplaceni mediju, i ostali...nek vas je sram sta ste uradili covjeku koji je odbranio pola BiH.
U Pristini se aerodrom zove Adem Jashari..
Mehmed Alagić treba dobiti ulicu u Sarajevu jer je bio ljudina i veliki borac. Allah dž.š. da mu podari lijepi dženet.
Treba u svakom gradu po jedna ulica Mehmed Alagic da se zove
I tako dok Baliye naprdjuju može li ili ne može, treb li ili ne treba, chetalji i ujke, u svakoj čaršiji gdje imaju vlast, ulicama daju imena ratnih zločinaca bez ikakvih problema
Je li opština dostavila potpise stanara ili nije. Postoji zakonska procedura koju nije pravila ni aktuelna vlada, ni skupština, ni bilo koja sadašnja komisija. Znači mora sva dokumentacija mora biti kompletirana. To u tekstu nije rečeno.
Naš general, naša dika, sedmi korpus na bedemu Bosne s Mehmedom Alagićem. Generacije moraju da znaju, da pamte i da slave heroje Bosne!
Imali u toj komisiji nekoga da je u ratu bi pripadnik ABiH?
Ovi podrumasi sad postali najvece patrijote. Imena ulica treba nazivati po umjetnicima, a ne po ratnim licnostima.
kad pogledas nazive ulica širom BiH vidiš da su to samo imena ratnih\narodnih heroja, generala, ratnih predsjednika, premijera isl. pokoji pjesnik i to je to. to dovoljno govori o nama i našoj istoriji. nista zanimljivo nije bilo osim ratova... tužno.