Uskrs nosi poruku života
1

Biskup Komarica: Život je pobijedio

FENA
Franjo Komarica (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Franjo Komarica (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Uskrs nosi poruku života, slobode, pravde i opraštanja, rekao je u uskrsnoj poruci biskup banjalučki Franjo Komarica.

U obraćanju velikom broju vjernika tokom današnje mise u Banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure, monsinjor Komarica je pozvao sve da se posebno sjete onih mnogobrojnih u izbjeglištvu te njima i svim ljudima dobre volje poručio da se raduju uskrslom Kristu.

"Tamo gdje mi sami usvojimo Isusove riječi i njegov način djelovanja, gdje se, poput njega, nesebično stavljamo u službu onih koji pate u svojoj samoći, obespravljenosti, bezizlaznosti, koji gladuju i žeđaju i za kruhom i ruhom, a osobito za pravdom i mirom, tu ćemo susresti uskrsloga i živog Isusa Krista, svoga Spasitelja", kazao je biskup Komaricae.

Podsjetivši da za Kristove sljedbenike - kršćane postoji radosna, utemeljena nada da smrt više nije smrt, jer umrli Isus Krist je uskrsnuo i nikad više ne umire, monsinjor Komarica kaže da ta vijest o Isusovu uskrsnuću jača vjeru, da na kraju života i ovog našeg svijeta dolaze jasno do izražaja sloboda, pravda i opraštanje.

"Život je pobijedio sve vrste naših ljudskih zastranjenja i grijeha, pa i samu smrt, kao najtragičniju njihovu posljedicu", naglašava banjalučki biskup.

On kaže da onda, kada se odazovemo pozivu svoje savjesti da budemo suodgovorni za svoje bližnje, kad oprostimo onima koji su nam zlo i nepravdu učinili, kada dobrim uzvratimo za zlo, kad se istinski zauzimamo za pravedan i trajan mir u svom životnom okruženju, kada prihvaćamo druge kao drugačije, a drugačiji su jer su imali drugačije nego mi i roditelje i odgoj i društvo i prošlost i talente nego mi, tada ćemo susresti uskrslog Krista, koji je i umro i uskrsnuo iz ljubavi prema svakom čovjeku, svakom narodu, prema cijelom ljudskom rodu.

Čestitke u povodu Uskrsa banjalučki biskup uputio je svećenicima, sestrama redovnicama, te svim članovima Banjalučke biskupije.