BiH
0

Biskup Komarica: Odlučno se zalagati za pravdu, pomirenje i toleranciju

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Banjalučkoj katerdrali svetog Baonaventure danas je na Uskrs služena pontifikalna misa.

Biskup banjalučki Franjo Komarica je u uskrsnoj poruci vjernicima istakao da je ovo blagdan kojim se slavi pobjeda ljubavi i života nad mržnjom i nad smrću, jer je Isus Krist pobijedio tamu, bol i strah.

Ukazao je i da kršćanska vjera nužno treba svijetliti dobrim djelima u korist naših bližnjih. I ne samo na blagdan Uskrsa, nego, naglasio je, svaki dan našeg zemaljskog života.

Monsinjor Komarica je naveo da je zadaća svakog vjernika da se odlučno zalažu za istinu, pravdu, za pomirenje i pravedni mir, za toleranciju i slobodu.

Neophodno je, kaže, da se odlučno borimo protiv bolesti i bijede, diskriminacije, odstranjivanja i preziranja ljudi, protiv etničkog čišćenja i svih drugih oblika nepravde, obezvređivanja i uništavanja života, osobito ljudskog.

"U tom našem dosljednom zalaganju i u toj našoj borbi postaje konkretnom i učinkovitom i naša vjera i nada u naše vlastito uskrsnuće zajedno s uskrslim Kristom", naglasio je biskup banjalučki.

Podsjetio je i na nedavni, kako je naveo, nezaboravni susret biskupa, članova Biskupske konferencije BiH s papom Franjom u Rimu, koji je, između ostalog, ohrabrio sve da ne štede svoje snage u podupiranju slabih, da pomognu sve one koji imaju opravdanu i iskrenu želju za ostankom u rodnoj zemlji...

Papa je, dodao je, izričito naglasio kako "nestrpljivo" iščekuje posjet Sarajevu 6. juna.

U povodu katoličkog Ukrsa u župama u RS-u danas su služene mise, a čestitke predstavicima Katoličke crkve i vjernicima su uputili zvaničnici RS-a.