Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najveca greska sto je bosnjacka strana uradila 90 tih je raspisivanje primaturnog referenduma za nezavisnost BiH. Trebali smo ostati u Jugi i u JNA a ne biti izdani od ujka. I eventualno se odvojiti kad i CG mirnim putem. Hrvata u BiH nebi ni bilo.
Čudi me da ne govorite o mješanju u unutarnje stvari BiH kad se javlja neki američki pomoćnik, tajnice,..... i kaže u BiH ostaju dva eniteteta, odnosno \"cementira\" RS :) To je valjda mišljenje, a ne mješanje :D Po vama onda države ne trebaju imati ministarstva vanjskih poslova, samo unutarnjih. Smješno.
tako je ivek jos jedna na mjestu
Ahhhh, a jesi pametan rodila ga majka, ti tako pametan mora da si Bosnjak. 100% si u pravu, narod nije nikakav pravni subjekt, nego pojedinac. Naravno, narod je bio pravni subjekt 1991 kad su Bosnjaci bili ugrozeni od \"Srboslavije\". Danas to absolutno nije moguze, po evproskim standardima je pravni subjekt individualac. Samo ako su Bosnjaci u pitanju onda moze biti narod pravni Subjekt, kao sto Bosnjaci iz Sadzaka placu da su ugrozeni, pa da, tamo nemaju veze standardi. I gdje to ima da su narodi pravni subjekti? Mozda u Slovakoj kad su u pitanju Madjari, ne! Mozda u Njemackoj kad su u pitanju Danci, sigurno ne? Ustvari, kome trebaju zakoni o zastiti manjina? Kakve manjine, ne postoji tako nesto, to treba da su pojedinci a ne manjine, pravni subjekt znas?! A jesi pametan, sada stvarno, eh, jesi Bosnjak, nije inace moguce da si tako pametan? A ne, nisi ti sigurno praznoglavac ti si samo glupi pojedinac (bosanac)...
Srbija je u kolapsu, Hrvatska ima svoje planove. Ono što mi iz RH znamo kao i Srbi da Dodik u strahu da mu RS ne ostane sama s Bošnjacima gura pitanje hrvatskog entiteta. Nema tu nikakve dobrote, već čista računica. I Srbi i Hrvati (iako nevjerojatno zvuči) se slažu u pitanju da nikome ne treba Dodik - Srbiji za vratom, a mi mu ne želimo dugovati \"usluge hrvatskog entiteta\". Tom tipu i stanju u RS se treba stati na kraj. Stoga neka prava, koja nemaju nikakve veze s cijepanjem Bosne se trebaju stvoriti jer EU radi na tome.
potrebno je i dalje pred svjetskom javnoscu raskrinkavati bh nacionaliste. samo tako dalje Josipovicu narod je uz tebe, a nacionalisti neka chice.
vasa ekselencijo bih formalno pravno gledajuci ima ravnopravnost naroda ali na papiru dok su na terenu stvari drugacije i sigurno se nece promijeniti narednih 5000 godina
bolje grob nego rob! HZ-HB u srcu
NEMOJ TI USTASO PRICATI... SVI MI DOBRO ZNAMO KAKVA JE VASA POLITIKA PREMA BiH !!!
Haha, genijalno ovi komentari i kako Bosnjaci nakon 20 god. prizivaju bratstvno i jedinstvno samo da njihova voljena BiH ostane cjelovita. Sorry Bosniaks, kasnite 20 godina. A Hrvati i Srbi ni da cuju, stvorili RS i stvaraju HB, boli njih sto su Bosnjaci gladni, haha!
Trebali bi i mi malo da se miješamo u unutarnje uređenje Hrvatske i Srbije, da im kažemo kako ne bi trebalo da budu samo hrvati i srbi konstitutivni narodi u njihovim državama već da to budu i drugi npr. narodi iz Bosne i Hercegovine kada se već toliko bore i brinu za BiH.
Tako je,hocemo i mi Bosnjaci da budemo ravnopravni sa Hrvatima.Hocemo djeciji nadoplatak od 400 maraka svaki mjesec,hocemo da i nama uplacuju duplo vece vojne penzije koje Hrvatska daje onima koji su bili u hvo-u,hocemo da nam se nadoplati sve ono sto smo izgubili zato sto nismo imali bezvizni rezim zadnjih 15 godina..hocemo...
Ostala bi Hrvatska isto u Jugi, bez pola populacije, eto sta.
iiiiiiiii........ sta bi bilo??? za vas bi bilo sjajno, jel da? mi bi isplivali ko c.g. ili na neki drugi nacin a vi bi imali u najboljem slucaju za vas rs u hrvatskoj. dakle?
Da nije bilo Hrvata nebi se ni priznala samostalna BiH,to bošnjaci vrlo brzo zaboravljate,
Šuknu ga Ivo opet onima što su čak i u vicevima glupi
Ne lupetaj. Šta si ti za etničko čišćenje i \"humano\" preseljenje????? Koja dražva ili regija je okupila cijeli jedan narod???? Uvjek ostaje dio naroda u drugoj državi ili regiji. Šta bi mi trebali kukati što nismo u Hrvatskoj? Ne može čovjek vjerovati da netko može pisati ovakve maloumne bljuvotine.