Izbor National Geographica
1
BiH među najboljim destinacijama za avanture
Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eh kada bi mi znali to iskoristiti... Baviti se turizmom umjesto nacionalizmom, gdje bi nam kraj bio...
DOBAR NASLOV ZA KADROVE KOJI SU DOŠLI SA SELA I VODE POLITIKU GRADOVA U BH JA SE DRUŽIM SA INTELEKTUACIMA, I GRADSKOM RAJOM, ALI KADA OTVORIM NOVINE, UPALIM TELEVIZOR ILI NEKI OD PORTALA, UOČIM DA FACE KOJI PREZENTUJU NAROD,A TOM ISTOM MILIJEU NE PRIPADAJU. ZATO NAM NIJE NI ČUDO ŠTO PREDNJAČIMO U SVIJETSKIM ZABITIMA
http://adventure.nationalgeographic.com/adventure/trips/best-adventure-destinations-2012/#/bike-bosnia-herzegovina_45406_600x450.jpg
Neka prošetaju našim gradovima u noćnim satima(u Sarajevu mogu i po danu) i biće im prava avantura.
u BiH je i život avantura
Ima ovdje pomalo i prenapuhivanja radi biznisa. Proglasis neku destinaciju za top, ulozis u marketing da to rastrubis okolo, i onda vodis ljude za 1500 $. Ja sam prosao cijele Dolomite biciklom i za 8 dana potrosio manje od 1.000 KM, a koristili smo i gondole po 15-tak eura. Prosao sam i cijelu bih, ali ruku na srce, ljepse su Alpe. Medjutim, ugodno je vidjeti fotku Puzima medju svjetskim destinacijama i prava je steta sto ce od ovoga koristi imati par snalazljivih pojedinaca (mozda i bez PDV-a) a ne sira drustvena zajednica. Dobro je neko primijetio: tek kad vidimo porodice stranaca kako dolaze u BiH mozemo govoriti o turizmu. Kod nas jos nema ni karata, ni vodica, ni putokaza a opcina Trnovo je vec davala pare mjerene petocifrenim znamenkama za oznacavanje Bjelasnice. Pojela maca ili (opet) snalazljivi pojedinci.
Fascinira me činjenica da se tako mali dio naše javnsoti nije dosjetio da upravo filmovi ratne tematike o BiH 8 kao što je ovaj posljednji, \"redateljice\" i \"spisateljice\" Andjeline Djoliii) i dalje šire negativne predrasude o BiH kao nesigurnoj destinaciji za turiste.Da, tačno je da tu i tamo naletimo na nekog backpackera, ali tek kad budemo vidjeli čitave porodice sa zapada (a da nisu naši gasterbajteri) onda možemo govoriti o početku razvoja održivog ili kvalitetnijeg turizmam,inače i dalje ostajemo destinacija za avanturiste!!! Hajmo malo razmisliti o ovome...nemoram cijeli život posmatrati stvari iz jednog te istog ugla....ili moramo, obzirom na nvio prosvijećenosti većine stanovnika?
1 naravno da smo pogledaj austriju najvise ubjedljivo turista ima godisnje. anemoaju ni more ni ti sta 2 mnogi vasi commentsi nemaju veze kao ni vi primitivni idioti!!!!!
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
Pa naravno, ovdje je kretanje ulicom avantura, da ne kazem duzi boravak ili slucajno zivot..
Avanture na ponudi: prezivljavanje od radničke plate, ne-upadanje u otvoren šaht, bježanje od krvlocnih pasa, bježanje od sumanutih taxija, minska polja, trovanje piletinom po fast food-ovima i ako sve to nije dosta: Skakanje sa Avaza bez kanafe
Evo link, za sve one koje ne znaju koristiti Google: http://adventure.nationalgeographic.com/adventure/trips/best-adventure-destinations-2012/#/bike-bosnia-herzegovina_45406_600x450.jpg
a cujte treba biti objektivan, mozda bi to sve i stojalo da nije tih minskih polja..dakle nemojmo se zanosit
Vidis, svima se svidio prvi komentar, naravno, i meni, ali na zalost opet ima onih koji pljuju i vrijedjaju. Ne morate naglasavati bas toliko da ste primitivci i maloumnici.
Jasna je sa sigurnošću možemo vidjeti svjetski putnik
Ko nije vadio neki dokument kao sto je recimo gradjevinska dozvola ne zna sta je avantura to su ti kao igrice, a da bi zavrsio igricu imas veliki broj manjih zagonetki da rijesis: rodni list , drzavljanstvo, tri zmajeve kugle, pero od zar ptice. Imamo toliko problema da bi se od svega moglo napraviti neki rijaliti. Mi smo u sustini turisti u svojoj zemlji gdje god da udjes od pijace, sopstvene kuce do muzeja placa se ulaznica. Moj omiljenji rijaliti je igra korisnika kredita i ziranta, radni naziv Rata ili smrt, pa ko kome presudi. Ne daj Boze da zivim u nekoj dosadnoj drzavi kao Svajcarska. Kakav je to narod koji muze ljubicastu kravu.
znamo mi to al ovi usrani politicari nam i prirodu unistise...sve rijeke i sume odose u k...za par godina