Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@bam bam: Nisam bratsvo ni jednistvo ni spomenuo. Jasno mi je da do toga (nazalost) nece doci, barem ne sto se tice ove i nadolazecih 3-4 generacija. Ali nisam siguran da nas ama bas nista ne spaja. Koliko vidim Ti razumijes sta ja pisem, a i ja Tvoje mogu procitati bez trazenja rijeci po hrvatsko (ili srpsko, izvini, jer ne znam sta si)-bosankom rjecniku. Mislim da imamo mnogo vise zajednickog, nego sto nas dijeli.
@bosnjak Salu na stranu,pametan si i trezven covjek,ali bojim se da od te tvoje \"bratstvo i jedinstvo\" price,nema nista.Previse toga nas dijeli,a apsolutno nista ne spaja.
@Bosnjak bam bam je jedan impotenti pederic koji smatra da je rs jedna drzava,hajd sto li mu se knjige dohvatit ko sapuna!
@bosnjak Gle cuda,ko se javi,bosnjak!?i!He,he,odoh sad citati \"kakve\" knjige.
e neka si Ti nasao sebe! Cega se pametan stidi... Bolje bi Ti bilo da procitas kakvu knjigu nego da \"palis\" narod po portalima.
Diplomatskim rjecnikom prevedeno,imbecilna tvorevina se raspada,na veliku zalost novokomponovane i samoproglasene nacije.Prozvani ce se vec pronaci u recenici.
@t: Naravno Sarajevo. Ne razumijem Ti pitanje? Ima stvari koje moraju biti organizovane centralno kao npr. vanjska i monetarna politika. Stvaranje kantona na podrucju citave BiH ne znaci da cemo napraviti male drzavice, koje ce nastupati na internacionalnom parketu same za sebe.
@Bosnjak ma hajd ti nama reci koji ce glavni grad drzave Bosne i Hercegovien bit?
Srbi su 90. probali zagovarati nesto slicno tome i znamo kako je Juga zavrsila.
Kontradikcija velika! Pises o slobodi naroda a zagovaras 1 narod a ne 3?! Zasto se ne smiju pisati Hrvati, Srbi, Bosnjaci??? Sloboda valjda podrazumijeva i to da se smijem zvati i pisati kako hocu... razmislite malo i pokusajte zauzeti njihov stav. Vjerujte mi, lakse ce vam biti i shvaticete da je kompromis moguc.
@realan pa cim govoris da cemo ratovati bez ikakve mogucnosti pregovora ili pronalska alternativa, onda Ti nisi osjetio rata! Republika ne mora biti jer se nismo borili za \"Republiku\" vec za jedinstvenu BiH. Ponavljam, (regionalna)podlela DA ali NE na nacionalnoj osnovi!
Ja sam bio i ostat cu glavni grad Bosne i Hercegovine,,jedan narod a ne tri,svi gradjani su ustav i institucija demokratske suverene drzave Bosne i Hercegovine,nema vise entitetskih glasanja i blokade vec sloboda naroda i demokratija. Ovaj susret pregovora treba bit konstruisan na bazi suvereniteta drzave,njenih institucija ii naroda svih konstuitivnih gradjana,nema podjela nema fasistickih lopova koji bogate svoje bankarske konte a narod i drzava propada,JEDNA drzava Bosna i Hercegovina i njen ustav. BiH4EVER!
Minimum za svakog Bošnjaka treba da bude REPUBLIKA Bosna i Hercegovina, ništa drugo. Za nju smo ratoval i ako treba opet ćemo.
jao, pa prestanite zagovarati neke nove ratove na ovim prostorima. Bosnjaci, da li vi stvarno mislite da bi mogli poraziti Hrvate i Srbe tako la(h)ko i da bi susjedne zemlje tek tako posmatrale vojne poraze Hrvata i Srba u BiH??? Srbi i Hrvati, da li vi stvarno mislite da bi mogli graditi jednu drzavu ili se pripojiti maticama sa dijelovima tada vec bivse BIH, u kojima Bosnjaci cine pola ili cak vise stanovnistva? Smijesni ste i na neku ruku zalosni, jer jos uvijek niste otvorili oci! Samo jedni s drugima mozemo naprijed...
Samo jos jedno: Sarajevo i \"zastarjela\" bosnjacka elita treba da zaboravi da ce uvijek odlucivati sta ce raditi Banja Luka, Mostar, Zenica, Tuzla, Bihac itd... jer Hrvati i Srbi isto tako nece nikada prihvati centraliziranu drzavu poput stare Juge!