BiH
0

FOTO / Biciklima doputovali iz Švicarske u Bosanski Šamac

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Četrdesetpetogodišnji Milan Radulović iz Gornje Slatine i šezdesetogodišnji Delče Angelov biciklima su iz Švicarske doputovali u Gornju Slatinu, povodom Vidovdanskog sabora - manifestacije koju ova mjesna zajednica obilježava već sedam godina.

Radulović i Angelov na put su krenuli u četvrtak, 23. juna, u 6.00 sati, a došli su sinoć u 21.00 sat. Po kiši, snijegu i niskoj temperaturi prešli su 1.500 kilometara.

Na graničnom prelazu Slavonski Šamac - Bosanski Šamac dočekali su ih mještani Gornje Slatine koji su sa zastavama Vidovdana prošli kroz Bosanski Šamac i u Gornjoj Slatini nastavili veselje do jutra.
Radulović i Angelov u Švicarskoj su od 1993. godine i veliki su prijatelji. Njih dvojica su i prije dvije godine doputovali biciklima u Gornju Slatinu.
"Biciklizmom se bavim po malo, ali želja i ljubav prema ljudima u Gornjoj Slatini veća je od svega. Želim da sa njima provedem praznik i učestvujem u Vidovdanskom saboru. Dolazit ću dok sam živ", kaže Radulović, koji se pokazao i kao veliki humanista jer je pomagao ljudima i Gornjoj Slatini.

 On je najavio da će naredne godine šest Slatinaca u Gornju Slatinu doći avionom. 
"Ljubav ne zna za granice, niti za hladnoću. Putovali smo po kiši, magli. Najteže je bilo u petak ujutro na nadmorskoj visini od 1.800 metara", ističe Radulović.

Angelov kaže da je ovaj sport njegov život. Ističući da je biciklom dva puta obišao Evropu, on je poručio mladima da se bave sportom.