Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo nam je za "Dobro jutro" poslije izbora ! Idu porez na porez i na sve to PDV i jos 10% akciza
A pošteno govoreći ko to danas ima topli obrok 17 KM dnveno i regres 1.000 KM? Samo telekomi, elektroprivrede, administracija...čemu kuknjava, radnici i ne znaju šta ovo znači, a mnogi privatnici ga zlouptrebljvaju jer radnicima daju minimalac i topli obrok "na ruke" i tako izbjegavaju doprinose. Kada ti radnici odu u penziju hvataju se za glavu kolika im je mala penzija.
Strategija SDA mafije svodi se na bogaćenje ratnih profitera, mahom kriminalaca. A kako bi to sproveli u dijelo potrebno je napraviti svojevrsno robovlasničko društvo po uzoru na arapske "razvijene" zemlje. Sve ukazuje da se radnicima uskraćuju prava na odmor, obrok, izvjesnost ugovora i obaveza poslodavca prema njemu. Jasno je da slijedi planirana privatizacija javog sektora. Znači otkazi radnicima a pare lopovima koji će nas prodati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kad bi meni plaća bila npr.5000 KM ja bi se odekl regresa :))))))))
Kad bih ja imao regres bilo bi mi svejedno hoće li ga oporezovati ili ne
@yebaim i ta ima mjesta :)
Tačno nas u ovoj državi svi prave budalama po redovnoj osnovi. Čuj njega nema informacija. Šta trebaš dobiti pismeno obavještenje na kućnu adresu. Majmun na ovakvoj funkciji bi trebao znati da je primjena Pravilnika koji se odnosi na topli obrok i regres samo prolongirana do 03.10. i sad kada je došao taj datum Pravilnik je po automatizmu stupio na snagu.
Najveći državni kriminal odvija se upravo preko toplih obroka i regresa radnicima.Sudovi su zatrpani tužbama, koje su presuđene u korist radnika i opet "država" neće da isplati ljudima i kamate , nego ucjenjuje: ko se odrekne kamata dobit će glavnicu do 31.12., u protivnom neće dobiti ništa ili će dobiti ali za 10 godina...ovo sa oporezivanjem toplog obroka e nova državna nedosljednost i nova otimačina.Treba tražiti da oporezovani novac ide u osnov za iznos penzije.
eto sad znate..... :)
Biberu, Biberu. Godinama si jedan od njihovih, a sada se kao fol čudiš i nije ti to poznato.
izlaze li sindikalci iz kafane kad? možda kad im jave iz vlade da malo protestvuju
svi ćete vi na kraju u privatnike, kaki doprinosi, kaki topli obroci, kake pi4ke materine .. prijavi minimalac i uživaj u životu .. oni nek prose od MMFa sadaku za sebe
Edhem Džastin Biber
BIBERU IDI U PENZIJU I NEBIBERI VISE JER TE VRIJEME PREGAZILO.PROBAJ DA USTUPIS MJESTO PAMETNIJEM I SKOLOVANIJEM(ako jos ima ko)KO JE U STANJU BLAGOVREMENO BITI U TOKU SVEGA I NA VRIJEME REAGIRATI
regres 3500 KM ahahhaah... regres, sta je to? kako i gdje se to moze dobiti?
I sada ćemo svako veće na tv gledati onu bedu kako se sa rukama u poderanim đepovima smrzava ispred ove ili one vlade , a samo pre dva dana ........Ahhhhh... STOKO i treba da vam se uvede porez , na sve, a ne samo na topli... I kao zadnji stadij treba da šutke i bez pogovora radite za đaba....i da budete sretni zbog toga , jer niste bolje ni zaslužili...
Edheme, sta ti dodje Justin Bieber?
Ne razumijem zasto je sve ovo problem, narocito Biberu. Naime, ko od radnika iz realnog sektora ima regres veci od 400 KM? Hajd da ga vidim. Ko ima topli obrok, a da ne izbjegava placanje poreza i doprinosa, 17 KM? Kada se pocinje raditi u 90% firmi kazu ti da je plata oko 700 KM. Kada dodje plata, na racunu osvane minimalac. Zasto? Zato sto je razlika isplata u gotovini na ime "toplog obroka" za prijevoz. Radnici ce efekat toga osjetiti kada krenu u penziju, jer nece imati uplata doprinosa
kakav regres od 3.500 km dok penzioneri izumiru od 326 km. Kada namire sebe narodu što ostane .
Biber se pravi lud.
"Topli obrok" kod privatnika, za sretnike koji ga imaju, ide na iznose ispod 8,5 KM, a regres postoji samo kod budžetlija, tako da će Vlada sama sebi vratiti lovu u budžet.