Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja imam vozacku ozvolu ali nece dami zamjene u francusku zato jer pocinju da menjaju od 21DECEMBRA 2008 PA NA OVAM JASAM ZA TRAZIJO DAMISE ZAMJENI JOS U 2008 NIJE BIJO TAJ ZAKO JOS USVOJE SADA KADAJESTE OPET NEMOGU MOLIM VAS DAMI DATE ODGOVOR
hehhe: vidim da svi nesto znate. sad opet kako kogleda i sa koje strane hehe ja zivim u francuskoj 6 godina podniosam davno nekad zahtjev za zamjenu, nikad mi nisu u roku odgovorili navodno ovi dole nasi i tako je proso rok dans imam sve papire koji pokazuju i dokazuju daje moja vozacka koju imam 11 godina al zbog nasi nepismeni koji dole rade ostosam bez vozacke. sada se radujem ovom zakonu i nadamse da cu spjeti sad da zamjenim ovo moju bosansku i tako prestanem strahovati od policije u toku voznje. al na srecu za vasu informaciju ovde nije bih i ovde policije nema ko gladnije kod nas te tako za 6 god nisam nikad ustavljan od strane policija a i nisam nikad za svo vrijeme posjedovanja vozacke napravio bilo kakav prekrsaj na moju srecu poz svim zainteresovanim i zelim svima puno srece u regukisanju ovihi ivakvije probleba nadamse dacemo imati sad bar malo vece sanse hvala.
jel zna neko kakva je situacija sa ostalim zemljama? norveska?
mozel mi neko reci odkada stupa na djelo ovaj zakon u francuskoj sam pa bi volioo da znam jel mogu odmah zamjeniti ili moram cekati?
haha, napokon mogu s mirom da se vozam parizom svaki vikend jos samo da nam smisle nacin da dodjemo do tamo...
Joj jeste glupi. Ovo ne znaci da ce ti priznavati BiH vozacku u Francuskoj kada odes ko turista. BiH vozacka je priznata svugdje u svijetu kada se ide turisticki, ovo sto je potpisano sa Francuskom omogucava ljudima sa bosankim vozackim koju su doselili u Francusku da ne moraju polagati za francusku vozacku nego da je mogu odma dobiti na osnovi svoje bosanske vozacke. Vidi se da nosa niste provirili iz ove drzave
ko je frajer na vozackoj?
Ne mogu da vjerujem kako glupi komentari, pa oduvjek si mogao voziti vani sa našom dozvolom, ako voziš auto sa našim tablama. Ako želiš voziti tamo auto sa stranim tablama izvadiš prije polaska ovde međunarodnu vozačku i piči. Ne znam il\' komentatori nemaju 18 (vjerovatno) ili nikad nisu išli autom vani. Ovo je zanimljivo samo našim radnicima ili iseljenicama koji žele mijenjati dokumenta zbog boravka. A da je uspijeh diplomatije u p.m. :))))))
Svaka cast Ambasadoru BiH-e u Parizu na inicijativi!Samo tak,jos jednom aferim! BiH4EVER!
Ma moze se kroz cijelu europu voziti ja imam Holandski pasos i BiH dozvolu . Zaustavljao me svabo slovenac i hrvat i kad mu izvadim auto papire na kamsiju, vozacka bosanska pasos holandski .Pita sta je ba ovo . Odgovor mora biti ja sam holandjanin koji zivi 9 mijeseci od godine u bih a 3 u nl . Na to ti nemoze nista jer nije logicno da za tri mijseca boravka u holandiji mijenjam u holandsku treba ti bar 6 mijseci . Sto se tice holandije kao holandski drzavljanin nesmijem imati tudju vozacku pa neznam kako cu proci kad me zaustave mislim ista prica da ce pomoci .
@auto skola jeftiniji si od obavezanog prijevoda vozacke, koji kosta 80 €. svaka cast. tako se treba nositi na trzistu ! Na konkurenciju i ostro na prvu.
super odlicno, samo sto prvo moras naci nekog da te odvuce do francuske da bi tamo vozio, ne?? ili je napoleon dosao do maribora?
eh jesu se i dogovorili sa \"dobrom zemljom\" pravi uspjeh nema sta pravo su fini ovi francuzi jeb im sve po spisku..
Svaka cast nasoj ambasadi u FR! Sta ostale ambasade rade? Banda nepismena.
zbog takvih auto škola crne hronike i jesu pune poginulih i povrijeđenih, a bih vozačka se ne uvažava u većini zemalja. jadan je onaj ko polaže i uči vožnju kod vas.