BiH
0

BH Telecom uvodi nove usluge

NINA
Od početka avgusta svaki pretplatnik fiksne mreže BH Telecoma dobit će novi račun koji će pružiti detaljan uvid u korištenje usluga i kontrolu troškova.

Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazao direktor BH Telecoma Hamdo Katica, taj račun će biti besplatan, a osim glavnog računa za telefon sadržavat će i detaljne podatke o pozivanim brojevima, utrošku impulsa po pozivanom broju te ukupno vrijeme trajanja razgovora po pozivanom broju. Osim toga, Katica je najavio i mogućnost novih cijena, ali tek od 1. oktobra.

On je dodao da BH Telecom čini sve kako bi bio sastavni dio svjetskog telekomunikacijskog sistema gdje će svaki građanin imati mogućnost koristiti moderne tehnologije i servise. Stoga će, kako kaže Katica, biti promijenjeni i osnovni vizualni identiteti kao što je logo za svaku tehnologiju pojedinačno. Logo fiskne telefonije će biti BH line, a za mobilnu BH mobile.

Na današnjoj konferenciji za novinare BH Telecom je osigurao donaciju Udruženju majke enklave Srebrenice i Žepe u iznosu od 300.000 KM te prateću donaciju za izgradnju spomen-groblja Potočari u iznosu od 100.000 KM.