Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad ti je to komentar, onda nisi ni zasluzila.
ajmo opet malo pljuvat po dijaspori...peraci cenifa...ne dati im pravo glasa...zabraniti dolazak...samo nek pare salju...
kako te nije stid napisat da je to malo novaca? sedmicni promet na banjaluckoj berzi 1.7 miliona KM. sedmicni promet na sarajevskoj berzi 0.7 miliona KM. eto neka je 5 miliona KM sedmicni promet na obje berze zajedno. x50 = 250 miliona KM godisnje. a dijaspora ostavljala 3.5 milijarde godisnje konstantno u zadnjih 10 godina. sjedi 1.
a dje ona lova sto se sa strane tutne. Stvarna cifra je preko 5 milijardi Km godisnje. I onda se nadju hajvani da pljuju po nama, a da nas nema pocrkali bi od gladi u vasoj ljenosti. Ovako morete ispijati kafe i pljuvati po nama do kijameteske ikindije. PS/ ipak vas volimo bez obzira sto ste nikakvi
Ne pogadja me mnogo prica koju pojedinci negativno pisu i pricaju o dijaspori.Uvijek cu slati i pomagati moje tamo u Domovini koliko budem mogao,to mi je i vjerska i ljudska duznost,s obzirom na tesku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi nasa BiH.Mi ovdje u USA pomazemo nasoj BiH i na druge nacine a to su Lobiranjem ,kao i preko drugih drustvenih organizacija gdje uvijek iznosimo stradanju nase Domovine u proteklom ratu,kao i o teskom ekonomskom stanju u kojem se drzava nalazi opustosena i pokradena u ratnim proslim dogadjajima.Kroz razne sekcije doprinosimo upoznavanju nase tradicije i kulture koju ovdje vjeruj te mi na rijec jako cijene i uvazavaju.Ovdje smo zivimo i radimo imamo sva prava i jednakost koju imaju svi Amerikanci i nezaboravite jednoUVIJEK SMO SA VAMA I NASOM BiH.
JA VOLIM DIJASPORU, I DIJASPORKE OVE SA SFF
ja hvala bogu nemam nikog u dijaspori. moji su se svi borili u ratu da bi oni sad mogli ovdje doc se kurtchit sa preskupim autima i kucama od tri sprata.
Misljenja sam da je ovo trenutno i najbolji nacin finansiranja i pomaganja, jer pare idu direktno tamo gdje su najpotrebnije - krajnjem korisniku. Bilo kakvo ulaganje u neke firme i drzavne programe bi bilo samo zloupotrebljeno i pokradeno. Zasto bezveze da se lazemo kada svi to znamo.
ako ti je malo, a ti zaradi sebi svi bi nesto guzovace, a kad ne moze kriva ti dijaspora sto ne salje vise ne rise svega ti
\"elem, kapital dolazi i to sasvim puno za bosanske prilike\" Sta ti znas koliko je dosta za nase prilike.... u tome i jest stvar sto ti mislis da je dosta ...ne valjaj gluposti....
pazi, nece niko dati svoje pare nekome drugome da raspolaze njima - a narocito ne nasim lopovima - pa nismo ni mi od juce, i mi poticemo sa tih prostora, znamo mi sve nase lopovluke. zasto ti ne ulozis svoje pare i takvo nesto? zato sto nisi lud, znas da ih ne bi nikad vise vidio. a opet, mi da otvaramo firme po bosni, onda bi bila prica da vas izrabljujemo, da ste robovi, mi dosli sa kapitalom... (mada realno, nije profitabilno otvoriti firmu tu, zbog ogranicavajucih administrativnih regulativa, koje samo povecavaju korupciju - a mi tu nemamo nikakvog uticaja) elem, kapital dolazi i to sasvim puno za bosanske prilike. to sto se tebi ne svidja njegova raspodjela - kako si sam rekao krivca treba traziti u vasim vlastima koje odredjuju pravila igre.
to se kaze \"malo mi je, hocu vise\"
U takvoj sam struci da ti mogu pricat o građenju dani noc. To sto ti kupis stan daleko od toga da nema koristi i(ja je licno imam vise nego zidar) al je sve to sitno i mali krug ljudi ima korist od tvog stana i kuce.... to sto ja govorim ti mene ne razumijes jer vidis koliko sa tvoje kuce ili balkona u nasljenom podrucju. Govorim o korisnom ulaganju i ulaganju velih para tamo gdje covjek moze imati redovnu platu. Ti kad kupis stan najvecu korist imaju \"veliki investitori\" pa skladista, ti kako kupac jer si dao u ne kretninu 200,000 KM, koje opet mozes naplatit. To sto je zidaru ostala plata 450 Km i nema neke koristi. Tebi ostaje stan, investitor uz procenat je bolji za cca 10-15% a radnik je prekosutra dobio otkaz. Dobar investitor ti nisi nista izgubio a radnik nema posla i sad ti ko dobar a ja sto pricam ne odgovara tebi.. al opet nisi ni ti kriv sto nam je drzava ovakva kakva jeste i sto se ne racionalno ulaze.
ta tvoja prica je IDENTICNA prici jednog seljaka iz dalmacije \"yebes bosance, i nisu neki turisti, nikakve ja koristi nemam\" zato sto mu svaki treci bosanac ne dodje i ne kupi 100 litara njegovog prokislog vina. a ne vidi dalje od nosa, i da taj bosanac kupi hljeb, mlijeko, plati sobu, taksu, gorivo, kupi djetetu igracku, iznajmi kajak, popije i pojede...
Ja sam bio u ratu.... Bio sam u logoru.... Prezivio streljanje... I sada sam u Dijaspori! radim,mucim se i hvala bogu imam ali ipak ponekad zavidim ljudima u BiH kako oni zive jer se prisjecam dana kada sam i ja nekada sjedio po ceo dan ispred kafica ili kod komsija,ispijao kahve i samo jadikovao ili krivio nekog drugog radi neimastine i besparica. Lako je palamuditi,sjediti,optuzivati,kuditi,jadikovati se i uz sve to ispijati kahve/kave/kafe po ceo dam ispod grozdja ili kakve dunje. Nego jeli se ko od vas uhvatio Lopate osim sto mastate o mercedesima i BMW na guzove da dobijate dok drugi po dijaspori rade po baustelama po 16H na dan?
@Cvak slabo kontas
pitaj gradjevinare jel malo. od zidara, tesara, kamiondzije, bagerasa do onoga sto prodaje ciglu. a svi oni imaju dalje svoje rashode. mislim glupa ti je prica do neba. trebam 5 istih postova napisati i opet ti ne mogu objasnit pojam priliva kapitala. eto u kojoj si ti struci, pa da ti dam primjer kako imas licne koristi od para dijaspore.