Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ustavni sud BiH danas je odbacio kao nedopuštenu apelaciju Kluba zastupnika bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS-a protiv odluke Ustavnog suda RS-a od 8. srpnja 2009. godine u vezi sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji RS-a. Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda RS-a utvrdilo je na sjednici 8. srpnja 2009. godine da nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda u vezi sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji RS-a. Klub zastupnika iz reda bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS-a podnio je apelaciju Ustavnom sudu BiH, kojom je tražio pobijanje ove odluke Ustavnog suda RS-a. U ovom predmetu bilo je pitanje da li je člankom 5. povrijeđen vitalni interes, jer je u njemu izostavljen pridjev \"bosanski\" ispred naziva općina Brod i Kostajnica. - Vijeće je ovakvu odluku obrazložilo i činjenicom da pridjev \"bosanski\" potiče od naziva BiH, koja je zajednička država tri konstitutivna naroda kao i ostalih građana,
Je l se to javljas iz kenjtiteta u kojem je stabilna vlast, opste blagostanje i apsolutno uredjen sistem da se odmah preselim tamo?
Propade federacija i nije neka steta
djubrad jedna, povecali sebi plate, pa zabrinuti sto ce zafalit\' love u budzetu...stoka stoka stoka, dabogda im svima za lijecenja trebalo
Želim mu da dobije rak na mozgu kao posljedicu zabrinutosti i da mu otpadne uho zajedno sa onom prljavom minđušom koja mu stoji ko magarcu kašika.
LOL http://www.cyberbulevar.com/vijesti/ekonomija/broj-zaposlenih-jednak-broju-penzionera/20090823/ Tako se dešava da na 19.000 stanovnika dolazi jedan ministar. Broj zaposlenih jednak je broju penzionera, a prema posljednjim statističkim podacima, broj nezaposlenih približava se broju zaposlenih. Svi navedeni podaci ne zabrinjavaju građane, koji su i dalje pasivni. Istovremeno, političari takvu situaciju koriste i umjesto da govore kako je riješiti, bosanskohercegovačke stanovnike bombarduju isključivo pričama o tzv. ugroženim nacionalnim interesima. Bosna i Hercegovina, prema statističkim podacima, ima 40 posto nezaposlenih, odnosno pola miliona stanovnika. Broj nezaposlenih od 2003. godine do danas u prosjeku svake godine je rastao za 7.000. Prema kriterijima Evropske unije, zemlja koja ima 10 posto nezaposlenih može računati na socijalno nemire, a tamo gdje je nezaposlenost prešla 25 posto, predviđa se gradjanski rat.
mendjusar zabrinut,treba brzo poduzeti hitnu akciju,u nedostatku inovatovnih ideja pribjeci starim obicajima,poskupiti vodu,struju,tel.,hranu,benzin.tel. i sl.znaci hotno podici cijene po mogucnosti odmah i to onim stvarima bez kojih narod ne moze..eto .