Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jah.....sta cemo sad. Cuj u nas neko nesto mimo zakona radi i gradi :)
Narediti investitoru da poruši i sve dovede u prijašnje stanje. Opštinare koji su se upetljali u ovu rabotu na sud! Ako ima kantonalaca i njih!
Ma ljudi treba postovati Vjerske objekte.Bila to Dzamija,Crkva,Sinagoga....Hajd zivi bili svi Bošnjaci,Srbi,i Hrvati.
Ma nema ovo veze s vjerskim objektom, vec je rijec o urbicidu. Uopce nije blizu ta crkvice, al strsi kao prst u oku na mjestu gdje se ova nakarada gradi.
Samo me interesuje koji je idiot od arhitekte projektovao ovo ruglo? Kako ga nije bilo sramota da se potpiše na PROJEKAT? Kao da je kolega sa Žutim?!
E jel sad vidite sta je potrebno misljenja i nivoa i obici kancelarija da bi se nesto izgrailo, idealan primjer kad pocnu pricati o investicijama
Ugrožavanje stare pravoslavne crkve, čini neizmjernu štetu najprije bošnjačkoj stvari i u vezi istorijskih prilika, koja je sinonim mjesta i vremena gdje i kako je sagrađena, a to je u sred Baščašije, a posebno u ovako zategnutim međuvjerskim odnosima, što, a da se primjetiti, prosti pojedinci sa ove strane koji se služe, uvredljivim javljanjima na nacionalnoj osnovi, što je za svaku osudu, prosto ne shvataju, kolika je značaj ove crkve za bosansku stvar upravo zbog mjesta na kojem se nalazi.
Pa šta zna se procedura.5 godina ruglo pa zastara pa urbanistički pa dozvola.100 godina samoće je projekata SDA pa šta za njih znači nekih 7,8 .
...aj što je kula. al brate dragi, što je grdobna i sfušerena. tipični "nam ja najbolje" paceraj.
taman ako je grdobna fino će se uklopit u ambijent još grdobnije crkve et'.....
puna stranica komentara "zatucanih mladomuslimana"... raspoloženih za inat i internet ratovanje... Jeli to Seed iz Sanskog gradi neku školu, neki muzej, narodnu kuhinju, neki hair za narod pa ste se tako uzbunili... Ko je ovo započeo morao je do tančina ispoštovati zakon...
@Wolfix Ha, ha, ha.. tebe sam i čekao, "prepoznao si se i sam prijavio"...Nisu "Milutini" oni koji kritikuju sopstveni primitivizam i glupost... Svi i sve u BiH da se fašizira i "ode u desno" kao što već nemalim % i jeste, Bošnjaci ne smiju krenuti tim opasnim putem samouništenja...Rad, poštenje, dugoročno planiranje i razvoj vode progresu i popravljanju stravičnih ratnih posledica, a radikallizacija, pijačarenje u politici i izgradnji države ti je samoubisvo, što bi rekli "salto mortale"...
@Wolfix Eto vidiš kako se začas možemo složiti oko mnogih stvari, samo se trebamo uzdržavati "oštrih riječi...Latinska poslovica o poštenju kaže "da je poštenje najbolja politika", ali ima i jedna druga koja veli da "i poštena čovjeka potreba učini lopovom"... Oko za oko, zub za zub.. ipak su to stari i prevaziđeni zakoni, napisani još klinastim pismom iz drevne Mesopotamije...Bili bi mi veći idioti da se zbog inat crkve u Tekiji tj. Konjević Polju, "svetimo" nagrđivanjem stare SPC u Sarajevu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
da bi neko dobio u vlasništvo ovoliko kvadrata na spratove u samom naconalnom spomeniku (čaršiji) potrebno je da bude SDA-ov neko ili da se desi slijedeće; opšina dala urbanističku ( neko u opštini uzeo pare ispod stola ), Zavod je dao saglasnost i zatražio da investitor koriguje projekat ( neko u zavodu uzeo pare ispod stola ) , a u komisiji za nacionalne spomenike čekaju da taj neko donese i njima pare ili neće dobiti i njihovu dozvolu.
Joj kako je supacki podmetnut naslov...umjesto da je bitan problem sto se stara jezgra narusava betonom, jok to nego je bitno napomenuti da se to desava u Sarajevu a pored pravoslavnog vjerskog objekta. Pa po toj logici onda je isto tako izgradjen i hotel Evropa i ostale betonske kule odmah do Ferhadije dzamije...
Cuo sam da se u ovoj crkvi vrsi prodaja vina, i jos mnogih drugih proizvoda bez fiskalnog racuna. Siva zona koju inspekcijske sluzbe moraju precesljati :)
Dok jos uvijek crkva nije uklonjena iz dvorista kuce gospodje Fate Orlović , samo vi stitite srpske bogomolje a oni gdje stignu prave i grade ;-) samo naprijed "posteni" Bosnjaci samo naprijed ...
Mnogo prekršaja . Pored rušenja viška pitanje je sada i odgovornosti uposlenika u opštini Stari grad. Da li će i kakve konsekvence snositi neozbiljnost i kabadahijsko ponašanje pojedinca koji je za par maraka ubačenih u koverat spreman urušiti ljepote jednog starog gnijezda zvano Baščaršija. Molim Vas da pratite ovu situaciju i izvještavate nas ! Hvala !
koji mentol moras biti da pocnes graditi kucu a ne pitas nikoga i ne javis se nikome
Neugodno mi je vise vas ispravljati, al crkva se pise malim slovom (za razliku od Crkve kao institucije).
ćuj, arhanđeli na baščaršiji?!