BiH
0

Besplatna vožnja "City busom" po gradu

Sarajevo-x.com
NVO altruista "SVJETLO“, u saradnji sa kompanijom "Centrotrans-Eurolines“, za 80 osoba u nedjelju 26. oktobra 2008. godine u 16 sati organizuje turistički obilazak Sarajeva "City busom“.

Cilj je najaviti kampanju "Komunicirajmo, mi činimo čuda“ i privući potencijalne pokrovitelje, sponzore i donatore da pruže podršku kampanji.

Prvih 60 osoba koje se prijave na promotivni pult NVO altruista "SVJETLO“ koji će biti postavljen od 14 sati na Trgu fra Grge Martića (ispred Katedrale) dobit će besplatne karte za turističkim obilaskom znamenitosti Sarajeva. Preostalih 20 karata je rezervisano za osobe s umanjenim sposobnostima.

NVO altruista "SVJETLO“, od sredine novembra pa do kraja decembra 2008. godine planira realizovati kampanju "Komunicirajmo, mi činimo čuda“ koja ima za cilj bolju društvenu prihvatljivost osoba s umanjenim sposobnostima koja treba rezultirati boljom društvenom uključenosti osoba s invaliditetom u život zajednice.

Koncept kampanje se zasniva na organizovanju četiri javna događaja (košarkaški turnir "Vikend košarke“ za osobe sa i bez umanjenih sposobnosti, muzičko modna zabava "Hajde budi mi drug“ za djecu sa i bez poteškoća u razvoju, izložba "Nešto Više“ u povodu međunarodnog dana osoba s invaliditetom, te akcije "BH volonterski poduhvat 2008“) u kojima se trebaju susresti djeca, mladi i osobe sa i bez umanjenih sposobnosti, različitog pola, različitog uzrasta sa teritorije cijele Bosne i Hercegovine.

NVO altruista "SVJETLO“ već dvije godine ima saradnju sa kompanijom "Centrotrans - Eurolines“ koja je odlučila pružiti podršku kampanji "Komunicirajmo mi činimo čuda“ tako što će darovati šest turističkih obilazaka Sarajeva za osobe sa i bez umanjenih sposobnosti. Planirano je da vožnje "City busom“ budu u nedjelju 26.10. i 02. i 09. 11 (kada će uz osobe s umanjenim sposobnostima u busu biti i građani koji će nagradnim putem dobiti vožnju), 28.10. (kada je planirano da u busu budu učenici Srednje specijalne, Ekonomske i Mješovite drvne škole) i 29.10. (kada će uz osobe s umanjenim sposobnostima u busu biti saradnici i predstavnici bh. medija) te 30.10. (kada smo uz osobe s umanjenim sposobnostima pozvali i predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti sa svih nivoa BiH) sa polascima u 16 sati.