Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Drago mi je da i kod nas postoji ovako nesto.Javljam se i ja sa svojim problemom.Zivim u Derventi,1996 god opstina nam je oduzela zemlju uz kucu ,200kvadrata i od tada pokusavamo da se nagodimo .(nisu samo nama nego i od amidja i to puno vise)Od toga nista ,doslo je i do spora.Crkva ima zemlju koja je do i predvidjena je bila za prosirenje groblja.Nisu tu prosirili,nego je oduzeta nasa zemlja,a ta predvidjena se sada prodaje po 20KM po kvadratu.Nama 3,pa 6 ,10 sad nude 20 na sta mi ne pristajemo.Mi smatramo s obzirom na okolnosti da je 50 KM koliko trazimo ,jako povoljna cijena.Receno je da smo mi sami platili bi trazeno ali puno je zbog drugih.16 god zemlja nam je vec bespravno izuzeta.Trazila sam pomoc dva advokata tu u Derventi, ali nemam povjerenja da zastupaju moje interese.Trazim pomoc,znam sta je nase pravo i da smo u pravu ali ne znam sama puta.U srijedu,10.06.imam zakazano rociste .Molim ima li iko u ovoj drzavi da bi nam pomogao da ostvarimo svoja prava?
postovanje nisam sigurna dali se obracam na pravo adresu ali nema vise predstavu kome se obratiti za svoj problem...vec dve godine nema osnovna ljudska prava..naime ima proble sa zenom koja ociglčedno ima psihickih problema i vise od dve godine me napada i udara bez razloga obracala sam se policijiskoj postaji Movi Travnik i Travnik ali ocigledno bezuspjesno jer za 2 godine nista nisu uradili 05.03.2009.sa istom sam bila na sudu i dobila u svoju korist istog dan ma nasla u gradu i istukla uredno sam prijavila policiji ali dobila je samo opomenu po neznam koji put ovim putem trazim bilo kakav savjet ili pomoc jer vise nisam u stanju da zivim takvim zivotom...svako moj dan je isti jer uglavnom provodim vrijeme u kuci ili ispred kuce nadams e da ce ovo procitati neko ko je prije svaga covjek i pomoci mi u rjesavalju mojih problema hvala
htio sam pitati samo dali u Banjaluci postoji pravna sluzba u koju se mozemo javiti sa takvim problemom
molim vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje: Bila sam drugi žirant osobi koja ne vraća kredit. Sa suda sam dobila rješenje da moram vraćati određeni dio kao drugi žirant, a i prvi žirant je dobio rješenje da vraća svoj dio. Ja sam svoje obveze kao drugi žirant uredno izmirila ( imam priznanice ) dok prvi žirant nije izmirio svoje obaveze. Zanima me da li ću ja morati dugove i od prvog žiranta vraćati. Unaprijed hvala!
Drago mi je da napokon ima nešto ovako i kod nas. Još ne znam kako funkcioniše pa me zato zanima na koji način mogu da tržim savjet, mogu li to e-mailom? Molim Vas, odgovorite