NVO "Ženski centar" Trebinje
11

Besplatna pravna pomoć i zastupanje pred sudom žrtvama porodičnog nasilja

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nevladina organizacija "Ženski centar" iz Trebinja počela je da pruža besplatnu pravnu pomoć i zastupanje pred sudom svim žrtvama porodičnog nasilja sa područja u nadležnosti Okružnog tužilaštva Trebinje.

U "Ženskom centru" Srni je potvrđeno da je i besplatna SOS linija za žrtve porodičnog nasilja aktivna svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 sati pozivom na broj 1264 i sa fiksne i sa mobilne mreže.

Zbog povećanog broja slučajeva nasilja u porodici "Ženski centar" odavno je pokrenuo inicijativu za gradnju sigurne kuće za žrtve sa područja istočne Hercegovine.

Direktor "Ženskog centra" Ljiljana Čičković rekla je ranije Srni da postoji potreba za sigurnom kućom, čija bi gradnja trebalo da počne ove godine u Trebinju.

Čičkovićeva je tada navela da obeshrabruje činjenica da su slučajevi nasilja u porodici brutalniji nego ranije, ali je istakla da je pomak što su se žrtve ohrabrile da progovore i što šira javnost ima više senzibiliteta prema ovom problemu.

Centru javne bezbjednosti Trebinje u toku prošle godine prijavljeno je 30-ak slučajeva nasilja u porodici, ali to nije konačan broj jer se žrtve prijavljuju i u "Ženski centar".