Intenzivnije fizikalne terapije
0

Bešlićevo zdravstveno stanje znatno poboljšano

Sarajevo-x.com
Poznati pjevač Halid Bešlić se brzo oporavlja nakon buđenja iz vještačke kome i već su počele intenzivne fizikalne vježbe, saopćeno nam je iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Bešlić se već pomalo sam kreće, pije vodu, a ovih dana liječnici će mu početi davati i kašastu hranu, jer nakon buđenja iz kome i sam može gutati hranu", rekla nam je portparolka KCUS-a Biljana Jandrić.

Pjevač folk muzike se osjeća dobro nakon buđenja iz kome, a danas je načinio i svoje prve korake nakon saobraćajne nesreće.

"Stanje Halida Bešlića je vidno poboljšano, s obzirom na intenzivnije fizikalne terapije on je već u mogućnosti da se pomalo samostalno kreće, a danas je i sam pio vodu, te komunicirao sa medicinskim osobljem, pa čak i šalio se s njima", kazala je Jandrić za Sarajevo-x.com.

Dobra vijest je i to da Bešlić reaguje na svijetlost na desnom oku koje je povrijeđeno u sabraćajnoj nesreći.

Napominjemo, poznati pjevač Halid Bešlić je 10. marta zadobio je teške povrede kostiju lica kada je u ranim jutarnjim satima, vraćajući se sa svoje benzinske pumpe u Semizovcu, izletio sa kolovoza.

Ubrzo su stigla policijska i vozila Hitne pomoći, koju su Halida sa teškim povredama prebacila na Klinički centar na Koševu. Operacija na licu koju su izveli ljekarski tim oftamologa i maksilofacijalnih hirurga trajala je nekoliko sati i prošla je uspješno.

Sada se Bešlić oporavlja te za nekoliko dana ljekari očekuju da bi mogao sa intenzivne njege biti prebačen na neku od sarajevskih hirurgija.