Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
... kako javlja \"Al Dzazira\" odgovornost za Srebrenicu je preuzeo rahmetli Aljo???
Cak i danasnje sluge,koje su do juce bili Bosnjaci,Hrvati,Crnogorci...niposto ne zele da se toga sjecaju,jer tako su i nastali kao narod,kao konglomerat razlicitih naroda i nista vise.Tome je nedvojben dokaz cinjenica da u citavoj historiji nisu bili u stanju producirati bilo sta originalno,pa cak ni svoje ime,jer ime \"Sluge\" je univerzalno i
I u svim historijskim izvorima na latinskom rijec \"Srbi\" se redovno prevodila kao \"Sluge\",a Srbija kao \"Sluganija\"(Servia),ili \"zemlja Sluga\"LOOOOOL...Kao Sluge su dovedeni na Balkan (od strane rimskog cara Heraklija),kao Sluge su se oformili kao narod i to bezobzirno plagirajuci koga su stigli.Ako se objektivno sagleda njihov razvoj kao naroda vidi se i vise nego jasno,da osim spektakularnog imena \"Sluge\" nicega originalnog kao narod nemaju.Strani uticaji i uticaji nesrpskog,pardon,nesluganskog starosjedilackog stanovnistva na etnogenezu Sluga su jedino sto imaju,i opet tvrde da je sve pod nebeskom kapom njihovo,slugansko. Pa,dokle,ljudi moji?!
Sustina Srba je u njihovom imenu,koje izvorno znaci Sluge (Robovi),o cemu polovinom X stoljeca govori Konstantin Porfirogenet, u spisu \"De Administrando Imperio\",gdje doslovno kaze sljedece: \"[...] »Srbi« na jeziku Rimljana je riječ koja označava »robove«, a na tom jeziku obično se riječju »serbula« označava obuću robova, a riječ »tzerboulianoi« označava one koji nose jeftinu, siromašku obuću. Srbi su to ime dobili jer su postali robovi imperatora Rimljana[...]\" (Konstantin Porfirogenet,De administrando imperio,Glava trideset i druga,str. 153.)
pa pogan baljhijska, hvala bogu pa smo drugaciji od ovih srba iz srbije, oni dadose kosoovo tek tako, a mi ne dadosmo svoje, pa sad stali jos na stranu poganih baljija, iko ih ovi stalno kletu. ko je gori?
Bivsi Jugoslovenski predsjednik Dobrica Cosic,u svom djelu \"Deobe I\",o laganju kao\"vidu patriotizma\" kod Sluga (Serva),na stranici 135,pise: [i]“Lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” (Deobe I,str.135)
\"Srpska\" historiografska skola je nastala sa iskljucivim ciljem da bi varala, a ne da bi objektivno posmatrala historiju kao nauku. Kako da se pise historija i kako treba da izgleda \"srpska\" historiografska skola odredio im je odavno Ilija Garasanin u svom >Nacertaniju< gdje im je dao jasna uputstva, da bude \"proniciljiva i sposobna\", a ne da bude istinita:
Po instrukcijama \"Načertanija\" Ilije Garasanina iz 1844 godine,a posebno poslije suludog clanka Vuka Stefanovica pod nazivom \"Srbi,svi i svuda\" objavljenog nedugo potom,1849.godine,,Sluge (Servi) su poceli proglasavati \"Srbima\",prakticno ko im je god pao na pamet,ne birajuci sredstva ni nacine. Kako se postajalo \"Srbinom\" krajem 19 stoljeca? Dekretom,parama!
Mislim da nema na svijetu situacije da su majke vise puta naplatile smrt svojih sinova kao sto su ove nazovi majke u Srebrenici. I jos im nije dosta. SRAMOTA
Bjezi babo pusi kyrac
Ova babuskara je baš ugrožena.
U FADILU NE BI NI EKSER ZABIO, A KAMOLI STA DRUGO !!!
KAKVA RUGOBA I VJESTICA STO SE NALAPALA PARA PA SAD KUKA JEL JE EROJ ORIC VISENEGUZI PA KUKA