Sarajevo
154

Benjamina Karić dijelila baklave građanima na Baščaršiji: Nema ništa ljepše od naše tradicije

V. K.
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas se na Baščaršijskom trgu družila sa građanima sa kojima je podijelila radost Ramazanskog bajrama.

Karić je osim razgovora sa građanima dijelila i baklave, a povodom obilježavanja Bajrama gradonačelnica je naglasila kako radost treba dijeliti sa sugrađanima.

"Radost i berićet Bajrama podijelila sam sa svojim sugrađanima, uz baklavu na Baščaršijskom trgu. Nema ništa ljepše od naše bogate tradicije i ljudske topline. Od srca želim da nas sve kroz život prati uspjeh, zdravlje i sreća", rekla je Karić.

Gradonačelnica glavnog grada nešto je ranije uputila i zvaničnu čestitku gdje je muslimanima i muslimankama čestitala Ramazanski bajram.

"Drage moje muslimanke i muslimani, Sarajke i Sarajlije, od srca vam čestitam Ramazanski bajram, sa željom da ga provedete u miru i radosti, u porodičnom i prijateljskom zajedništvu. Bajram je kruna ramazanskog posta, koji je osvježio um lijepim i zdravim mislima, očistio tijelo i srce, oplemenio karakter i vjeru u blagodat strpljivosti, ustrajnosti i solidarnosti. Ne zaboravimo naše stare i bolesne, niti one koji su u nevolji i kojima naša pomoć i pažnja može biti veliko olakšanje i utjeha. Neka vam mubarek bajramski dani proteknu u dobru i berićetu, ispunjenog srca našim voljenim Sarajevom i domovinom Bosnom i Hercegovinom. Zdravi, sretni i u miru bili", poručila je Karić.