Nakon hapšenja službenika
0

Atić: Nema problema u funkcionisanju vlasti u Brčkom

SRNA
Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Esad Atić izjavio je danas da posljednja dešavanja i privođenje visokih funkcionera Vlade i još nekih institucija Distrikta za sada nemaju značajniji uticaj na redovan rad Skupštine.

Atić je dodao da je i od gradonačelnika Distrikta Miroslava Gavrića dobio uvjeravanja da će preduzeti aktivnosti kako ni u radu Vlade ne bi bilo problema.

Prema njegovim riječima, kako u Vladi, tako i u ostalim institucijama postoje instituti zamjene, a Skupština će, ukoliko to bude potrebno, donositi određene odluke koje će omogućiti nesmetano funkcionisanje.

Gradonačelnik Brčkog Miroslav Gavrić istakao je da život u ovoj zajednici, pa tako i aktivnosti izvršne vlasti, ne smiju biti sputani zbog određenih odluka i akcija policije i tužilaštva.

Gavrić je naglasio da u ovom trenutku u Vladi još uvijek ne znaju ko će biti procesuiran od privedenih službenika, jer Tužilaštvo i policija još nisu iscrpili svoje rokove.

"Te informacije biće nam poznate danas popodne ili sutra ujutro, pa ćemo se onda i izjasniti o mogućem izuzeću pojedinih članova", rekao je on.

U policijskoj akciji u Brčkom u ponedjeljak je slobode lišeno sedam državnih službenika.