Umjesto Vasvije Vidović
16

Armin Mušija je novi predsjednik Regionalne advokatske komore Sarajevo

S. Š.
Mušija je preuzeo funkciju od Vasvije Vidović
Mušija je preuzeo funkciju od Vasvije Vidović
Armin Mušija izabran je za novog predsjednika Regionalne advokatske komore Sarajevo.

"Prije svega želim se zahvaliti svim kolegicama i kolegama tj. članovima Regionalane advokatske komore Sarajevo na ukazanom povjerenju. Kao dugogodišnji član Advokatske komore svjestan sam svi izazova koji pred Regionalnom advokatskom komorom Sarajevu stoje", poručio je Mušija po stupanju na funkciju predsjednika RAK.

Dodaje, da će, zajedno sa novoizabranim rukovodstvom RAK Sarajevo tj. sa Upravnim odborom, iskoristiti svo znanje i iskustvo u cilju poboljšanja statusa advokature pred svim sudskim i upravnim organima a time posredno pokušati unaprijediti i zaštiti sve građene koji imaju potrebu za advokatskim uslugama odnosno potrebu za zaštitom svojih prava pred sudskim i upravnim organima.

"Smatram da advokatura kao jedan od stupova pravosuđa može i mora postati relevantan faktor kako u sudskim tako i svim drugim društvenim procesima pred kojima se nalazi BiH društvo. Upravo advokatura treba i mora biti bastion zaštite osnovnih ljudskih prava. Sa jakom i nezavisnom advokaturom cijelokupno BiH društvo sigurno dobija ne samo na kredibilitetu nego i na sigurnosti i zaštiti koju svaki građanin ove države očekuje kada su u pitanju lična prava i slobode. A upravo je to osnovna funkcija advokature", dodao je Mušija.

Mušija je rođen 1974. godine u Sarajevu. Završio je Pravni fakultet UNSA 1999. godine, a u advokaturi je zaposlen od početka 2000. godine kao advokatski pripravnik.

Pravosudni ispit položio je 2002 godine dok je u imenik Federalne advokatske komore upisan od 2004. godine, od kada obavlja advokatsku praksu kao advokat.

Predsjednica Regionalne advokatske komore Sarajevo do sada je bila Vasvija Vidović.