Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Arifovicu, kojim trikovima si ti direktor od 2001. godine? Svaku vlast kritukujes, a ti u sedlu 12 godina. To samo pokazuje da si takav, nesposoban poslusnik, dobar za svaku vlast. Onaj ko te bude smio smijeniti, znacemo da misli dobro ovoj zemlji. Sjasi malo, dosta je bilo, da vidimo nekog sposobnijeg da vodi Poreznu. Do tada, ti sa niksicem smisljaj nove akcije na propalom projektu zvanom .fiskalizacija, te ocekuj da ti gradjani javljaju ko ne izdaje racune, umjesto tvojih korumpiranih inspektora!
a kako te gospodine vječni i nesposobni direktore nije stid lagati. Ništa ti nisi radio nikad. Samo se za sebe brineš da nakupis sebi. Ti mislis da to svijet ne zna sve se zna. Kad stignes obici sve te kafice i ispromovisati sve te modne dodatke kojim se kindjuris. A koje sigurno nisi kupio nego si dobio od svojih "sponzor" ti si nesposoban i nestrucan. Ti pojima nemas o ekonomiji i poreznim sistemima. Ne možes ih ni znati kad samo hodas po hotelima i saunama i bazenima umjesto da cujes i procitas sta. Dojadio si i Bogu i narodu. Najveći licemjer svih vremena. Ti dnevno napravis milionske stete ovom drustvu pocev od toga sto nista ne radis a sto ti je duznost pa do toga sto i jedes i pijes i zivis na račun drzave. TVoji džipovi vozaci i sva oprema i nerad kosta puno. a doce i tebi jednom kraj. Kako ceas tad bez svog ugodjaja. Mozes koliko hoces al neces dokle hoćeš.
Prica Arifovic kad idu na sluzbeni put u Nicu, jedna noc 400 eura, naravno sve iz budzeta :D Ludilo u Bosni
Pa sada kada budete oduzimali i privatnu imovinu oni će da je prebace na žene, majke, sestre, djecu i sl. I onda opet niste ništa napravili. S.t.o.k.o lopovska. --------------------------------koliko je narod stoka. Kad netko priopci javnosti lopovluk, vi odmah udarate na njega.Lopovi koji duguju drzavi se mogu lako spoznati. Kod nas postoji jedan zakon, kojim se ne moze tako lako prenositi na druge . Zakonom se ne omogucuje prenos na uzu,siru porodicu ili prodaju. Taj zakon uvazuju radnju od jedne godine pre saznanja i 5 godina nakon saznanja poreskih utaja. Na taj nacin se sprecavaju kriminalne radnje, koje su stecene kriminalom. Kupac koji ne spoznaje o cemu se radi, mora vratiti sve, bez obzira sta je on platio za to.Zakon ga moze i teretiti, ako se ustanovi da je ucinio nesto nezakonito.To isto vazi i za familiju, jer oni su udruzeni u tu kriminalnu radnju.
nemogu supe viljuškom
A STO MU JE OVA SLIKA NEKA. oN KAO DA JE MANEKEN A NE DIREKTOR. SAMO NESTO SE OLINJO OVAJ MANEKEN. STARKONJA SE POMAMIO.
A je l ovu izjavu dao sa sluzbenog puta. Na koje je poveo dva vozaca i svoju ljubavnicu.? Jao sto se umorio i satro od posla. Pedercic jedan...ofucani
e moj narode ovaj nam jado sudbinu kroji. Cuo sam sve najgore o njemu. Najveći ljigo u BiH. A zna se laktat. On se kao da se rodio kao direktor pa ne slazi. kad ga smjenise borio se da se vrati kao da mu je to lijek od smrti. Nije se nakupio godinama malo mu. Đavo mu donio đavo će mu i odnjeti. Sta on nama nesto prica da je poduzeo znamo mi dobro sta je on nepoduzeo. nekom farba oci. Jasno je da nista ne rade. Jos prica umjesto da suti. Njegova administracija je napravila skoro 2 milijarde dugova. Pa u normanoj drzavi bi ga odmah u zatvor poslali a njemu niko ni a ne rece. On je kriv jer nije blokirao racune tih obveznika jer je potkupljen da to i ne uradi. Dodje na televiziju i bruka se ne zna od nosa do usta sastaviti. Ponavlja jedno te isto ko navijeno kolo. Šta ga kod ko pita on ima pet recenica koje vrti u krug. E moj jadni narode tesko nama ...
Još i ovo. Dokle će Porezna uprava kršiti zakone i raditi šta hoće. Svi ljudi koji su otišli u penziju u 2012 i 2013 ne mogu zbog njih da ostvare prava koja im po zakonu pripadaju. Gospoda iz Poreznog ne dostavlja podatke za 2011. godinu, iako su plačeni svi doprinosi , FZ PIO Sarajevo a ovi se prave ludi i izdaju privremena rješenja a da ne uzimaju u penzijski osnov 2011. godinu ( što je povoljnije za svakog zaposlenika ). Inspektori, ne urade ništa da bi ih kaznili, nego samo služe kao posrednici između stranaka. Kako Porezno može da kažnjava pojedince nedostavljanjem podataka a ne kaznjava poslodavca zbog ne uplate doprinosa za sve uposlenike, pa čak im omogučava da se tako ponašaju. Ali to im prolazi. Sada svi zaposlenici rade na crno jer im nije plačen doprinos, a inspekcija šuti i čuva socijalni mir preko leđa zaposlenika
iako je najmanji procenat "zaposlene" populacije, drzava je najefikasnija u dizanju nameta upravo na tu populaciju kao i na poslodavce! a s druge strane neopravdano visoke plate i naknade stalno podizu sebi. Ovo je samo dokaz tome da niko al bash niko u vladinim strukturama ne zasluzuje nikakvu platu! tek sad skontali da "se ne placa porez". ma nisu, nego nisu radili svoj posao!
sto ti nama teniser ne kazes ko je utajio??sigurno ne ova jadna mala raja sto pokusava da se bavi privatlukom nego ti i tvoji vlastodrzci iz svih stranaka!koliko si ti platio poreza i ovi prosli i sadasnji vlastodrzci?
znam slucaj gdje su granapdziji koji ima dnevni promet nesto vise od 100 km izrekli kaznu od 3000 km a lik ne moze te pare zaraditi za 5 godina i gdje je tu pravda??da napomenem da je covjeku dosao komsija ostavio na pultu marku i uzeo hljeb i tu se zadesi inspektor arifovicev i udri opet po sirotinji!a na fiskalnim kasama pogodite ko je zaradio??
Ovaj ne izlazi od Goge !!! A pije samo Chivas.Jos nikada nije platio ni kiselu vodu, nikada.
koji jadovi evo sad su izasli na teren i opet udarili po sici malim granapdzijama koji ionako ne mogu sastaviti kraj sa krajem!i sta ce kad zatvore i ovo malo sitnih riba???mali privrednici su pred unistenjem jer im nije u interesu da ima iko osim njih,a kad se dublje ude u problem zar nije dobro da makar ima sitnih granabdzija i da neko radi u tim granapima pa makar na crno???nedaju oni, neka radi samo merkator, konzum i ostali uvozni milioneri!a vlast ima tal od njih od male raje se vise nema sta uzeti!
KOLIKO SATI DNEVNO RADIS ARIFOVICU. KAD SI NON STOP PO KAFANAMA. VODAS ZENSKE I TRAZIS SEBI NOVE LOBIRAJUCE FAKTORE U VLADI. NIKAD MI NIJE JASNO KAKO OVAJ NESPOSOBNJAKOVIC TOLIKE GODINE STOJI NA JEDNOM TAKO VAZNOM MJESTU ZA EKONOMIJU. KAKO SE NIKO NE ODLUCI DA GA SMAKNE. DOVOLJNO JE DA SAMO CUJETE JEDNU NJEGOVU GLUPU I NESTRUCNU IZJAVU. AKO IMALO ISTA ZNATE O POREZIMA VIDITE DA ON NISTA NE ZNA GADI MI SE.
Naravno, da je utajeno! Šta mislite, da će iko pametan u ovoj državi plaćati poreze da bi se paraziti u vladi i parlamentu šepurili i luksuzirali trošeći NAŠ NOVAC? Od mene neće više ništa dobiti - Ja sam svoju firmu zatvorio, sadašnjoj postavi vlasti od mene - SREDNJI PRST - sve dok se ne pojave pošteni koji će je voditi i NAŠ NOVAC ulagati za NAŠE DOBRO!
KOLIKO SATI DNEVNO RADIS ARIFOVICU. KAD SI NON STOP PO KAFANAMA. VODAS ZENSKE I TRAZIS SEBI NOVE LOBIRAJUCE FAKTORE U VLADI. NIKAD MI NIJE JASNO KAKO OVAJ NESPOSOBNJAKOVIC TOLIKE GODINE STOJI NA JEDNOM TAKO VAZNOM MJESTU ZA EKONOMIJU. KAKO SE NIKO NE ODLUCI DA GA SMAKNE. DOVOLJNO JE DA SAMO CUJETE JEDNU NJEGOVU GLUPU I NESTRUCNU IZJAVU. AKO IMALO ISTA ZNATE O POREZIMA VIDITE DA ON NISTA NE ZNA GADI MI SE.