BiH
60

Apsurd: MUP KS zahvaljuje Graničnoj policiji za pomoć u slučaju Sanjina Sefića

Piše: A. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) na svojoj zvaničnoj web stranici uputilo je zahvalnost svim policijskim agencijama u BiH, a posebno menadžmentu i uposlenicima Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH) koji su "aktivnim angažmanom doprinijeli rasvjetljavanju krivičnih djela vezanih za saobraćajnu nesreću od 10. oktobra".

Podsjećamo, riječ je o saobraćajnoj nesreći u kojoj je Sanjin Sefić kod Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč.

MUP KS izostavlja činjenicu da je Sefić upravo propustom četiri uposlenika Granične policije BiH prešao granični prijelaz Uvac i ušao u Srbiju, a zbog čega je Granična policija BiH pokrenula disciplinski postupak protiv četiri svoja službenika.

Riječ je o osobama zaposlenim u Terenskom uredu Višegrad koje su privremeno suspendirane s radnih mjesta dok traje postupak zbog povrede službene dužnosti.

Na upit Graničnoj policiji BiH o četvorici službenika koji su suspendirani s radnih mjesta, odnosno šta znači privremena suspenzija te koja je bila njihova odgovornost u trenutku Sefićevog prelaska preko granice, odgovoreno nam je kako Granična policija nema komentara na navedena pitanja.