Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PRVA JE PRVA, SVE OSTALE SU DRUGE. :)
Tuga je kad vidim ko sve danas ide u Prvu gimnaziju...
Ljudi, ako se zove Prva, ne zove se tako zato sto je najbolja, Druga gimnazija je najbolja u gradu. Sramota sta sad rade takvoj skoli, nekada najboljoj u drzavi...
Moze li se posjetiti ta izlozba muzejske gradje Prve gimnazije, da li je ulaz slobodan i do kada se moze pogledati???
Ampak, bilo bi lijepo da si malo uzeo/la mapu grada Sarajeva, pa da si pogledao/la koje skole postoje i kako se koja zove, pa onda komentarisao/la, a ne ovako. samo si se obrukao/la tvojim ionako suvsnim komentarom. Wered, ti kazes dosadila ti Prva gimnazija, pa sta se javljas kad ti je dosadila, nema uopce logike
ta gimnzija ima samo dva profesora: Zeljku i Oskara
kakva je to postala skola , vise ih se drogira i pusi nego sto pohadja nastavu..nazalost
Dođoh na članak da "ga preporučim" na nekoj društvenoj mreži# kad ono.. greške, greške i samo greške. Sigurno je neki od klixovaca koji je radio na pripremi članka išao u Drugu gimnaziju dok je ovoliko "poradio na njemu". A i fotografija je umanjena. 133 godine najstarije škole i minijatura. No dobro. Vratimo se na greške. Kako pobogu: "Safvet- beg Bašagić" i "idalje" ?!
i opet bosnjacko licemjerje ... zar se prva gimnazija sada ne zove "Prva bosnjackla gimnazija" ????!!!! gdje je tu onda ta famozna multikultura ?! Jadnice, Prva bošnjačka gimnazija je zasebna srednja škola, koja nikakve veze nema sa Prvom gimnazijom. Malo se raspitaj o njenoj lokaciji pošto vidim da nisi iz Sarajeva. Ja sam završila Prvu gimnaziju i uvijek ću se ponositi, jer su mi predavali profesorice i profesori koji su sada većinom u penziji, a bili su ljudi od velikog ugleda, a vjerujem da i danas predaje puno takvih. Uvijek su se razlikovali učenici iz ove srednje i iz ''ostalih'', u ovu školu ne idu klošari ni glupaci, ovo nije Branko Lazić ni njoj slične, žalosni ste što pljujete na ovu školu, a ni prošli pored nje niste! Pozdrav Sarajlijama
...sta lupa ovaj ne upuceni! odavno nije silazio u grad!
Da ne idem u Prvu povjerovala bih sve sto je napisano
joojdosadila mi je ta 1 gimnazija
Sta pises covjece? Pa zar ne razlikujes Bosnjacku i Prvu gimanziju? Nije to jedna te ista skolska ustanova i prezirem tvoj jeftini pokusaj da sve svrstas u isti kos i da proglasavas Prvu gimnaziju bosnjackom jer to nikada nije bilo a niti ce biti, sama historija te ustanove je dokaz mojim tvrdnjama. Sto se same Prve gimnazije tice, ja sam je zavrsila i moram priznati da vec prije 7 godina to nije ista ustanova kao ona kakvom je starije generacije smatraju. Istina, i dalje je respektabilna i pruza koliko-toliko kvalitetnije gimnazijsko obrazovanje od ostalih gimnazija ali je opao kvalitet, poredeci je sa Prvom gimnazijom o kojoj je prije sa ponosom pricalo. Takodjer, nije mi se tokom mog skolovanja dopalo to potenciranje superiornosti Prve gimnazije na osnovu stare "slave". Mislim da se iz godine u godinu mora raditi na poboljsanju kvaliteta obrazovanja i ako nista, odrzavati taj nivo. Na zalost, cini mi se da je upravo to izostalo.
To nije istina Ivo Andrić nije učio školu na Palama .
jeb'o me dan kad je upisah... :(
i opet bosnjacko licemjerje ... zar se prva gimnazija sada ne zove "Prva bosnjackla gimnazija" ????!!!! gdje je tu onda ta famozna multikultura ?!
@ispravka "U plejadi likova i ličnosti izraslih iz redova profesora i učenika Prve gimanzije su svjetski poznate ličnosti poput nobelovaca Ive Andrića i Vladimira Preloga". Vladimir Prelog i jeste izrastao iz svog oca Preloga koji je bio učenik i profesor u Prvoj gimnaziji.