Komentari (377)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma nek se sve raspadne ebe mi se... POGOTOVU za drzavu.. sto se mene tice mozemo bit i kina, svakako ovdje niko ne zna vodit drzavu. Mi smo se ubili za kolonije
\"Muslimanski bantustan\" ? Hahahahaha, bravo Fransise! Šalu na stranu, tako će i biti, bos. muslimanima je preči neki bradonja iz Somalije nego komšija Srbin i Hrvat.
Tako je kad krenes praviti unitarnu Bosnu...
immamo mi generala koji ce nas sigurno povesti u rat za oslobodnjenje BiH, svidilo se to svijetu ili ne, samo ako to zatreba.
Vidim da su i tebe platili, g-dine Boyle, da nam širiš propagandu ovdje. Baš je slučajnojst da ti baš u ovom trenutku, kad smo ujedinjeni u svojoj muci, pričaš ovakve šuplje priče. Može ovaj narod zajedno, itekako. Klix, skidajte ovaj članak!
bosna ce opstat nije bitno šta amerika ili bilo koja svjetska protuha kaže ima ko da je brani do zadnje kapi krvi to da jasno hoštaplerima nema djeljenja bosne
Samo preko nas mrtvih.. BiH ima vojsku i ima ljude koji jedva čekaju da poginu. Tako su Amerikanci i Srbi planirali pregaziti bosnu za nekoliko dana, pa su se grdno preracunali.. neka ne misle da ce ovaj puta biti lakše.
Gluposti...Šta da se BiH raspadne: RS se pripoji Srbiji ,Srbija=Rusija,Rusija leži u stomaku Hrvatske(EU) Da se Hrvati odvoje nemoguće je jer bi odmah i Srbi htjeli isto.
Pliva patka pliva guska ova zemlja bit ce TURSKA KAD TAD, KAD TAD
Građani BiH mogu jako lako da pobjede i domaću i stranu mafiju. Dovoljno je samo da se izjašnjavamo kao građani BiH a ne kao , srbi, hrvati i bošnjaci i klerofa.šis.tički sustav će pasti. Jako jednostavno, samo treba prestati razmišljati kao ovce.
@Vest...Jos jedna izopacena servska izjava. Demokratski referendum na kojem se VECINA gradjana (nije se pitalo za etnicku pripadnost) 1992 izjasnilo za suverenost i nezavisnost, i to cijeli svijet ispostova, samo vi to nazivate \"muslimanski referndum\". Mi smo se izjasnjavali hoce li ili nece nasa vec postojeca Republika BiH ostati u vec krnjoj sfrj, u kojoj je veliko-srpski nacionalizam vec harao. Eto i \"braca\" Crnogorci su se izjasnili da nece ostati s vama u nekoj federaciji, pa da li su svi Srbi kolektivno iselili Crnu Goru? Sto niste tamo napravili neku mini kvazi-republiku, napravili etnicko ciscenje ili genocid? I Crna Gora je multietnicka, kao i BiH, pa? Koliko ste samo izopaceni , ali to se nas vise ne tice. Budite u vasom svrbijici kakvi god hocete, mi BiH necemo dati, a haj sad stisnite pa probajte uradit nesto kao 1992!!!
@Sastanak Kao prcvo referendum iz 1992 je pokazao nesto savim dtrugacije. Dalje negiras jedan konstutivni narod nazivajuci ih samo po vjerskoj pripadnosti! 1. Pricati o \"mirnom razlazu\" nakon etnickog ciscenja, genocida logora silovanja itd itd, mozes samo u svojim snovima! 2. Koji rat za teritorioje u BiH? Mi smo svoji na svom, a tudje necemo. Nismo mi isli na teriotorije drugih drzava i pravili nekakve paradrzavice. Jeste li vi vise svjesno da svima idete na k...c sa tim izopacenim izjavama, ssto nemaju nikakve veze sa bilo bozijim, medjunarodnim, ovozemaljskim i bilo kojim zakonima?!! O.D.J.E.B.I.T.E!!!
@NAROD KAZE LJUDINA, Ha ha ha ha ha, kakva si ti smejurija od coveka :)) :)) :)) 1992 su muslimani rekli da nece da zive u isto drzavi sa Srbima. Daj mi jedan jedini razlog zasto bi danas Srbi zivjeli sa muslimanima, samo jedan razlog. Izasli ste iz drzave sa Srbima jer vam se nije svidjela zajednica sa Srbima, a sada hocete da Srbi zive sa vama. E pa nece moci :)) :)).....mi mozda imamo kratko pamcenje, ali nismo blesavi. Zadatak svakog Srbina u BiH je da se bori za svoju drzavu odvojenu od vase muslimanije...ili kako vas je onaj vas Francis nazvao Bantustan. Ha ha ha ha, pravi ste islamski Bantustan, ha ha ha ha....
@Vest Vidi se,da si pun šešeljevog romantizma,ipak trebao bi znati da ne tako davno, tih tvojih srba u Bosni nije ni bilo,kao što vas sigurno neće biti ni u budućnosti ako nastavite sa tim svojim fašizmom!
Koji si ti kreten. Nemaš druge države osim Bosne, i pomiri se s tim. Neće vas Srbija, shvatite.
Pa naravo da ova frankenstajn \"drzava\" BiH ne moze opstati. Dva od tri naroda koji zive u njoj ne zele ovu kvzi-drzavu, pa ko su to muslimani pa da tjeraju Srbre i Hrvate da zive u ovom cudovistu od drzave! Nikada !!! Postoje samo dvije varijante raspada ovoga frankenstajna od drzave: 1. Miran razlaz gdje ce svako ostati zivjeti na teritorijama koje trenutno kontrolisu: Srbi na 49%, Hrvati na 27%, i muslimani na 24% 2. Da se muslimani upuste u rat za teritorije! Ova varijanta bi bila pogubna za muslimane i velika je vjerovatnoca da ni sadasnjih 22% ne bi zadrzali. Cak mogu postati i moderni Palestinici Evrope. Eto vam ga muslimani, trazili ste 1992 a sada ga gledajte!
Dalje, brojni klišei „separatisti, kontrarevolucija, razbijači Jugoslavije, izdajnici, agresija, satanizacija Srba“ odigrali su ulogu pojednostavljenja složenih političkih i društvenih uslova stavljajući klatno na stranu Srba. Povodom protesta albanskih rudara u Starom Trgu 1989. godine „Politika“ piše o „kontrarevolucije na Kosovu“, iako je to bio vid mirnog političkog protesta. Slovenci se kritikuju kao podržavaoci „albanskog separatističkog pokreta na Kosovu i Metohiji, koji predstavlja smrtnu opasnost za SFRJ“. (Politika, 1989) Pritisci međunarodne zajednice su timačeni kao „pokušaj rušenja teritorijalnog integriteta same Srbije“. (Politika, avgust, 1992)
Kroz mnoge komentare ,vecinom od Srba ,provlaci se jedna teza koja se vrlo cesto ponavlja u mnogim komentarima i postaje da se priblizava onoj narodnoj Pet puta reci laz i postace istina. Naime radi se o prebacivanju krivice na Muslimane Bosnjake u vezi raspada bivse zajednicke drzave. Za one koji se ne sjecaju , glavna srpska parola koja je odrzavala i jacala naciofasizam kod Srba je da je Jugoslavija TAMNICA srpskog naroda i da je na svaki nacin treba unistiti i stvoriti veliku Srbiju. Jugoslaviju ,onakvu kakvu je odgovarala svim narodima ukljucujuci i Bosnjake upropastila je velikosrpska hegemonisticka politika .BiH je glasala za nezavisnost da bi se izvukla iz zagrljaja fasiz.ma a ne da bi rastturala drzavu .Ne nasjedajte na provokacije i lazi srpskih komentatora jer je jedna je istina.Nije kosovska bitka prije 600 godina da se ne sjecamo ,vecina nas je prosla taj period i dobro se sjecamo kako se sve odvijalo ,od Gazimestana pa do danasnjih dana
@primitivci..Ma da, takve poruke samo Bosancima treba natucat, Reci to Srbima i Hrvatima, idi na njihove portale pa prosipaj spiku o besmislenosti drzave! Reci Svedjanima, Norvezanima! Sto se oni ne ujedinje u jednu drzavu Skandinaviju? Hoces reci i da su oni primitivni? Samo se Bosancima treba prosipati prica kako im ne treba drzava, jelda? Pozdravi centraluu koja te poslala, i reci im da ste dosadni i providni!!