BiH
0

American Music Awards 2002 – Eminem najveći pobjednik

Klix.ba
<b>Eminem</b> je bio najveći pobjednik na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele <b>American Music Awards 2002</b> u Los Angelesu, iako se uopće nije ni pojavio. Osvojio je nagrade u sve četiri kategorije za koje je bio nominovan. Eminem je osvojio nagrade za najbolji hip hop i najbolji r  album (<i>The Eminem Show</i>) i za najboljeg muškog pop-rock i r  umjetnika. <b>Ashanti</b> je osvojila dvije nagrade: za najboljeg novog hip-hop/r  umjetnika i za najboljeg novog pop umjetnika.

Voditelji ceremonije su bili porodica Osbourne: Ozzy, Sharon, Jack i Kelly. Pri najavi su svi toliko psovali da ih vjerovatno pola televizijskih gledatelja nije razumjelo zbog cenzure.

Creed je proglašen najboljim rock bendom, a Dixie Chicks su osvojile nagradu za najbolji country bend i album (Home). Mary J Blige, koja se također nije pojavila, proglašena je najboljim ženskim hip-hop umjetnikom, a Outkast je najbolja hip-hop grupa. Sheryl Crow je najbolja ženska pop-rock umjetnica.

Na ceremoniji su nastupale Christina Aguilera i Shania Twain. Komičar David Spade je Aguileru najavio sljedećim riječima: "Prvi put obučena u javnosti, Christina Aguilera!"

american music awards – official site