Humanitarna pomoć
96

Ambasador Koc: Turska solidarnost s BiH u teškim vremenima

A. D.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ambasador Turske u BiH Haldun Koc oglasio se nakon što je jučer na sarajevski aerodrom stigla humanitarnu pomoć iz Turske Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine. Riječ je o zaštitnim maskama, rukavicama, te zaštitnim odijelima i naočalama.
On je rekao da je u vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije virusa, saradnja, solidarnost i uzajamno pomaganje su jedini način da u ovoj borbi budemo uspješni.

Rezultat ovih napora će biti zajednički i apsolutni uspjeh svih nas, poručio je.

"Turska je u tom duhu, kao odraz važnosti koju pridaje solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom u teškim vremenima, obezbijedila pomoć u vidu raznih medicinskih materijala. U ovim teškim danima moramo nastaviti raditi u duhu jedinstva i solidarnosti i u okviru zajedničkih ljudskih vrijednosti koje nas drže na okupu, te moramo doslovno slijediti sve mjere opreza koje se poduzimaju. Moramo istaći ovom prilikom da s divljenjem i poštovanjem pratimo kako građani Bosne i Hercegovine poštuju poduzete mjere. Uvjereni smo da ćemo zajedno, u duhu solidarnosti, prebroditi ovaj izuzetno težak proces s kojim se čovječanstvo suočava", naveo je turski ambasador.