"Elektronska zbornica"
116

Ambasada Saudijske Arabije donirala 20 hiljada KM OŠ "Fatima Gunić" u Sarajevu

E. Sk.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Povodom Nacionalnog dana Kraljevine Saudijske Arabije i 20 godina od otvaranja kulturnog centra Kralj Fahd Osnovoj školi "Fatima Gunić" u Sarajevu uručena je vrijedna donacija u vrijednosti blizu 20 hiljada KM.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovdje, u ovoj školi koja nosi plemenito ime, da otvorimo projekt koji će olakšati mladima edukaciju iz oblasti informatike. Zahvalio bih se gospodinu Hajrudinu Ćupriji, direktoru škole, na gostoprimstvu i Edini Gabeli, izaslanici gradonačelnika Abdulaha Skake, na učešću", kazao je ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah.

Na ovaj način ozvaničena je saradnja između ambasade Saudijske Arabije i ove institucije.

"Hvala svima koji ulažu ogroman trud da osiguraju što bolje uslove našim učenicima u ovoj školi. Ambasada Saudijske Arabije na čelu s njegovom ekselencijom Hani bin Abdullahom Mominahom i direktor Kulturnog centra Kralj Fahd odlučili su povodom nacionalnog dana Saudijske Arabije i 20 godina od otvaranja centra Kralj Fahd, našoj školi uručiti značajnu donaciju u vrijednosti od blizu 20 hiljada KM. Riječ je o 15 kvalitetnih laptopa koje ćemo kvalitetno iskoristiti u okviru projekta 'elektronska zbornica' koja je potrebna našim nastavnicima", kazao je Hajrudin Ćuprija, direktor Osnovne škole "Fatima Gunić", dodavši da želi da se i u budućnosti njihovi odnosi jačaju.