Prošli obuku
0

Ambasada SAD u BiH uručila certifikate policijskim službenicima Direkcije

G. M.
Danas je Mark Romanowski, zamjenik šefa Ureda regionalne sigurnosti Ambasade SAD-a u BiH, uručio certifikate o uspješno završenoj obuci "Pružanje prve pomoći u borbenim uslovima" za 44 policijska službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Također ovom prilikom donirana je i oprema za pružanje prve pomoći.

Tokom protekle godine, u organizaciji Ambasade SAD u BiH, održala se obuka na temu "Pružanje prve pomoći u borbenim uslovima", koju su pohađali policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

U realizaciji navedene obuke učestvovali su pripadnici Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA-e). Ova višemjesečna obuka se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela, uz poseban aspekt praktičnog djela obuke, koji je izveden na najsavremenijoj opremi.

Direktor Vilić obratio se prisutnima tokom današnje ceremonije i naveo da realizacija navedene obuke predstavlja nastavak izuzetno uspješne saradnje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH sa Ambasadom SAD-a u BiH.

Ovakav vid obuke policijskih službenika Direkcije je od izuzetnog značaja u obavljanju zahtjevnih i izazovnih poslova i zadataka koji sa sobom nosi zvanje policijskog službenika.