BiH
0

Alnija Brusokiene dala ostavku na mjesto člana Upravnog odbora FIPA-e

FENA
Članica Upravnog odbora Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) Alnija Brusokiene izvijestila je danas Upravni odbor, menadžment i direktora FIPA-e da daje ostavku na to mjesto.

“Iskustvo koje je tokom zadnjih nekoliko mjeseci u BiH stekla kompanija koju predstavljam (Ukio Banko Investicine Grupe, Litvanija) ne dozvoljava mi više da kvalitetno i sa čistom savješću vršim dužnost člana Upravnog Odbora FIPA-e”, navodi Brusokiene.

Radi se, kako je dodala, o pojedinačnom, no vrlo značajnom procesu za BiH - procesu prodaje 88 posto kapitala tvornice “Aluminij” d.d. Mostar i njihovom vrlo lošem iskustvu na tom projektu.

“Očigledno je da se proces prodaje kapitala ove kompanije vodi na apsolutno protivzakonit način, na šta slične primjedbe stavljaju gotovo svi mediji, a približno sve odgovorne osobe (čak i institucije) na najjednostavniji način ignorišu sve objektivne argumente jednog od najvećih dosadašnjih stranih investitora u BiH (UBIG) i usmjeravaju svoj rad samo na sačuvanje i/ili poboljšanje svojih ličnih pozicija”, ističe Brusokiene.

  • Zbog svega toga smatram da ne mogu više kvalitetno obavljati funkciju člana Upravnog odbora Agencije za promociju stranih investicija u BiH, jer ne mogu stajati iza nečega u što sama ne vjerujem i svjedočiti o nečemu što po mom mišljenju nije istina, a u ovom slučaju to je adekvatan ambijent za strane investitore u BiH, navela je Brusokiene u pismu.