Odobrava i Parlament
141

Alma Čolo dobila podršku državnih ministara da uđe u Vijeće RAK-a

N. V.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bivša visokorangirana članica SDA i pravnica Alma Čolo predložena je za imenovanje u Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Bosne i Hercegovine.

Za ovu poziciju su se kandidati mogli sami prijaviti, a od 14 najuspješnijih kandidata podršku Vijeća ministara BiH je dobilo sedam njih. Među onima koji imaju podršku vlasti za ulazak u Vijeće RAK-a je i Alma Čolo, bivša SDA-ova političarka.

Nakon što je izašla iz SDA u maju prošle godine, Čolo se nije javno politički aktivirala, nego je svoje reakcije iznosila u smjeru presuda i pravnih pitanja. Također je reagovala i povodom dvomjesečne agonije o imenovanju direktora KCUS-a, prilikom čega je na neki način podržala Ismeta Gavrankapetanovića, koji je nezvanični kandidat NiP-a.

Čolo sada moraju podržati u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kako bi dobila poziciju u Vijeću RAK-a.

Iz Vijeća ministara BiH su nakon današnje održane sjednice saopštili da su razmotrilli Listu 14 najuspješnijih kandidata u postupku imenovanja članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK), na prijedlog Ad hoc povjerenstva Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure ovog imenovanja.

"U skladu sa Zakonom o komunikacijama Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog liste sedam kandidata, koji će Ministarstvo komunikacija i prometa uputiti Parlamentarnoj skupštini BiH u proceduru imenovanja", rekli su.

Na predloženoj listi, pored Alme Čolo, su: Tomislav Volarić, Tanja Andrić, Iza Razija Mešević, Vjekoslav Čerkez, Damir Šehanović i Zoran Žuža.