BiH
0

Alkalaj primio Lenza

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se danas s ambasadorom Švicarske u Bosni i Hercegovini Rolfom Lenzom.

Lenz je čestitao Alkalaju na uspjehu koji je BiH ostvarila parafirajući Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom te izrazio očekivanja da će vrlo brzo uslijediti potpisivanje Sporazuma, saopćeno je iz MVPBiH.

Alkalaj je upoznao Lenza o aktivnostima koje se provode radi što skorijeg potpisivanja Sporazuma i aktivnostima koje BiH poduzima u okviru članstva u NATO-ovom programu Partnerstvo za mir.

Lenz je uručio Alkalaju publikaciju „Focus on human rights“, koju je izdao Federalni odjel za vanjske poslove Švicarske Konfederacije u povodu 60. godišnjice proglašenja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i pismo predsjednice i ministrice vanjskih poslova Švicarske Micheline Calmy-Rey, u kome je navedeno da se samo zajedničkim naporima na implementaciji Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima može postići više na promociji i poštivanju ljudskih prava i sloboda u svijetu.