Sarajevo
0

Alkalaj obišao pogone GRAS-a

Sarajevo-x.com
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj danas je posjetio Javno komunalno preduzeće GRAS Sarajevo i tom se prilikom susreo sa generalnim direktorom GRAS-a Hasanom Bašićem.

Ministar Alkalaj je informiran o trenutnom stanju ovog preduzeća, kao i projektima koje GRAS planira realizirati u narednom periodu s ciljem unapređenja javnog gradskog prevoza u Gradu Sarajevu. Također, interesirao se za projekat rekonstrukcije i modernizacije tramvajskog saobraćaja, popularno nazvan SATRA 2 i 3, te, u pratnji domaćina, obišao pogone GRAS-a u kojima se izrađuju ovi tramvaji.

Ministar Alkalaj i generalni direktor Bašić su projekat zajednički ocijenili veoma značajnim, a ministar je pokazao spremnost da pomogne preduzeću u prezentaciji ovog ali i drugih projekata sa kojima bi GRAS izašao na svjetsko tržište i time promovirao ne samo GRAS nego i državu Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju razgovora, generalni direktor Bašić zahvalio se visokom zvaničniku na posjeti i interesu koji je pokazao za ovo preduzeće, te spremnosti da pomogne u razvoju javnog gradskog prevoza u Gradu Sarajevu, saopćeno je iz Ureda za informisanje Ministarstva vanjskih poslova.