BiH
0

Ajanović traži proglašenje bankrota Federacije BiH

FENA
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović oglasio se priopćenjem za javnost u kojem traži proglašenje bankrota Federacije BiH i raspisivanje izvanrednih izbora u oktobru.

"Financijski saldo u Proračunu Federacije BiH koji iznosi 434 konvertibilne marke, obavezuje Vladu na proglašenje bankrota Federacije BiH, kako bi se uz pomoć međunarodnih financijskih institucija pristupilo konsolidaciji izuzetno teškog ekonomsko-socijalnog stanja u kojem se nalaze građani", navodi se u priopćenju.

Ajanović navodi kako izlaz iz predstojeće financijske blokade federalnih institucija nije moguć ukoliko se uz proglašenje bankrota ne raspišu i izvanredni izbori za FBiH, koji bi se održali zajedno s općinskim izborima.

"Budući da međunarodna zajednica neće financirati vladajuću političku garnituru koja je ekonomski uništila Federaciju, izvanredni federalni izbori su jedini način da se osigura ekonomska i stručna pomoć međunarodnih financijskih institucija. Građanima se mora dati prilika da uklone nesposobne dužnosnike, koji svoju odgovornost za katastrofalnu financijsko-ekonomsku politiku sramno prebacuju na račun socijalnih kategorija i boračke populacije", navodi se u priopćenju.